16 kpl
200 g taloussuklaata
150 g voita tai margariinia
4 rkl vaaleaa siirappia tai juoksevaa hunajaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinimehua
1 dl silputtuja kuivattuja viikunoita
6 1/2–7 dl viljaisaa mysliä
1. Vuoraa matalan pikkuvuoan (20 x 20 cm) pohja leivinpaperilla.
2. Mittaa kattilaan paloiteltu suklaa, voi, siirappi, appelsiininkuori ja -mehu. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
3. Lisää suklaaseokseen viikunanpalat ja mysli. Lisää tarvittaessa myslin määrää niin, että seos on melko kiinteää. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
4. Irrota myslilevy varovasti vuoasta. Poista leivinpaperi ja leikkaa levy 16:een osaan. Säilytä myslipatukat viileässä.
Vinkki! Viikunoiden tilalla voit kokeilla myös kuivattuja taateleita tai aprikooseja. Tavallinen viljamysli sopii patukoihin paremmin kuin rapea muromysli.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2