Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2010 Kat­ri Schrö­der

Vihreän teen vanukas

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Lämmitä maito ja sekoita huolellisesti maitoon teejauhe ja sokeri...

4 an­nos­ta

3 lii­va­te­leh­teä

3 dl mai­toa

2 tl vih­re­ää Matc­ha-tee­jau­het­ta

1 dl so­ke­ria

3 dl kuo­hu­ker­maa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

syö­tä­viä kuk­kia

1. Li­o­ta lii­va­te­leh­tiä kyl­mäs­sä ve­des­sä 10 mi­nuut­tia. Läm­mi­tä mai­to ja se­koi­ta huo­lel­li­ses­ti mai­toon tee­jau­he ja so­ke­ri.

2. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan mai­toon. Li­sää ker­ma ja va­nil­ja-so­ke­ri. Älä enää kei­tä.

3. Vuo­raa an­nos­vuo­at kel­mul­la ja an­nos­te­le va­nu­kas­se­os nii­hin. Jos käy­tät si­li­ko­ni­muot­te­ja, öl­jyä ne ke­vy­es­ti en­nen va­nu­kas­se­ok­sen an­nos­te­lua. An­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa yön yli. Vih­reä tee saat­taa pai­nua poh­jaan, jol­loin se muo­dos­taa ku­mo­tes­sa kau­niin pin­nan. Ku­moa ja tar­joi­le. Ko­ris­te­le an­nok­set ha­lu­tes­sa­si syö­tä­vil­lä ku­kil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min. + hyy­ty­mi­sai­ka 1 vrk