Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2008

Vihreä papusalaatti

150 g vih­rei­tä pa­pu­ja

1/2 pie­nes­tä pu­na­si­pu­lis­ta

2 rkl li­me­tin­me­hua

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1/2 tl me­ri­suo­laa

1/2 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1/2 dl sil­put­tua ja­la­pe­noa

Tar­joi­luun

1 avo­ka­do

1 dl man­si­koi­ta

noin 50 g ohui­ta sii­vu­ja

il­ma­kui­vat­tua kink­kua

Bal­sa­mi­co­sii­rap­pi

3 - 4 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl so­ke­ria

1. Puh­dis­ta ja kei­tä pa­vut pie­nes­sä, suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­si­mää­räs­sä na­pa­koik­si. An­na jääh­tyä.

2. Silp­pua si­pu­li ja hie­non­na ja­la­pe­not. Yh­dis­tä pa­pui­hin si­pu­li, ja­la­pe­no, li­met­ti­me­hu, öl­jy, me­ri­suo­la ja ore­ga­no. Nos­ta si­vuun puo­lek­si tun­nik­si.

3. Vii­pa­loi avo­ka­do ja man­si­kat, ja li­sää sa­laat­tiin. Aset­te­le tar­jol­le ja vii­meis­te­le pie­ni­tyil­lä il­ma­kui­va­tun kin­kun sii­vuil­la.

4. Yh­dis­tä kat­ti­laan bal­sa­mi­co ja so­ke­ri. Kei­tä pari mi­nuut­tia ja tar­joa bal­sa­mi­co­sii­rap­pi sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ