Koti ja keittiö 1-2/2009
Ohje neljälle
1 pkt (134 g) riisipaperia kevätrullille (esim. Blue Dragon)
2 dl riisinuudeleita
kuumaa vettä
Täyte:
450 g sika-nautajauhelihaa
3 salottisipulia
2 keskikokoista porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
100 g siitakesieniä
2 rkl maapähkinä- tai seesamiöljyä
4 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
4 rkl kalakastiketta
2 1/2 - 3 dl suikaloitua rapeaa
salaattia tai kiinankaalia
4 rkl silputtua tuoretta minttua, basilikaa tai korianteria
Dippikastike:
1 dl kalakastiketta
3/4 dl limettimehua
1 rkl sokeria
1 tl maapähkinäöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1. Katko riisinuudelit parin, kolmen sentin pätkiksi. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä hetki.
2. Kuori ja suikaloi sipulit ja porkkanat ohuiksi tikuiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit.
3. Puhdista ja viipaloi siitakkeet.
4. Kuumenna laakealla pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu, valkosipulimurska ja inkivääriraaste. Lisää jauheliha, paista kypsäksi ja nosta sivuun.
5. Pane pannulle loppu maapähkinä- tai seesamiöljy, kalakastike, porkkana- ja sipulitikut ja paista käännellen pari minuuttia.
6. Suikaloi salaatti tai kiinankaali.
7. Lisää pannulle valutetut riisinuudelit ja salaatti tai kiinankaali. Paista vielä hetki ja nosta sivuun.
8. Kasta yksi riisipaperi kerrallaan lämpimään veteen ja nosta levyt työtasolle tai leivinpaperin päälle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja anna pehmitä muutama minuutti. Jaa täyte riisipapereille, ripauta päälle yrttisilppua ja kääri tiukoiksi rulliksi.
9. Valmista dippikastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään. Tarjoile.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2