SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 annosta
200 g keitettyjä lasinuudeleita
3 porkkanaa
½ kurkku
4 kesäsipulia
400 g kypsiä äyriäisiä, esimerkiksi mustekalaa, simpukoita, surimia ja katkarapuja
2 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi korianteria, thaibasilikaa ja minttua
1 dl ituja
Kastike:
1 punainen chili hienonnettuna
¾ dl riisiviinietikkaa
2 rkl limettimehua
1 rkl raastettua limetinkuorta
1 rkl sokeria
1 rkl soija- tai kalakastiketta
1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista seosta, se saa olla kirpeähkön makeaa. Lisää tarvittaessa sokeria tai limettimehua.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita valutettuihin nuudeleihin kastike ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet kasvikset.
3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikkumaisiksi paloiksi. Poista kurkusta siemenet ja halutessasi myös kuori. Leikkaa tikuiksi. Viipaloi kevätsipulit.
4. Laita kasvikset ja kypsät äyriäiset kulhoon nuudeleiden joukkoon. Sekoita hyvin.
5. Annostele salaatinlehdille tai tarjoilulautasille.
Vinkki! Salaattiin sopivat myös suolapähkinät.
Viinisuositus: Eksoottisen hedelmäinen ja mausteinen Yali National Reserva Gewürztraminer 2013, Chile, 9,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2