Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jaa­na To­lo­nen

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Vii­ni­suo­si­tuk­set Sari Sirén

Koti ja keit­tiö 12/2016

Venäläinen silli on klassikkoherkku

Raidalliseksi koottu venalainen silli on nopea ja upea tapa tarjoilla klassikkoherkku.

 4 an­nos­ta

Ai­ne­so­sat:

 2 kei­tet­tyä (luo­mu)mu­naa

2 mat­jes­sil­li­fi­lee­tä

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

1 dl pie­niä suo­la­kurk­ku­ja

1 dl kuu­ti­oi­tu­ja etik­ka­pu­na­juu­ria

3 rkl pie­niä kap­rik­sia

Tar­joi­luun:

2 dl sme­ta­naa

3 rkl hie­non­net­tua til­liä

Näin val­mis­ta­ta ve­nä­läi­sen sil­lin:

1. Kei­tä mu­nat ko­vik­si. An­na jääh­tyä. Erot­te­le kel­tu­ai­set ja val­ku­ai­set. Pai­ne­le kel­tu­ai­set haa­ru­kal­la mu­ruik­si. Kuu­ti­oi val­ku­ai­set.

2. Huuh­tai­se sil­li­fi­leet ja vii­pa­loi ne. Kuo­ri ja silp­pua pu­na­si­pu­li. Vii­pa­loi pik­ku­kur­kut.

3. Lai­ta kaik­ki ai­neet tar­joi­lu­va­dil­le kau­niis­ti rai­doit­tain. Vii­meis­te­le sme­ta­nal­la ja til­li­sil­pul­la.

Juo­ma­suo­si­tus: pils­ner-tyy­li­nen olut.

Lue myös:

Her­kul­li­sia sil­li­oh­jei­ta

Maus­tei­nen kar­pa­lo­sil­li

Täs­sä on jou­lun her­kul­li­sin menu

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ