Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster

26.5.2020

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Britakakku on ihana klassikko, mutta nyt se tehdään vegaanisena versiona. Kakku täytetään raparperi-vanil­ja­hil­lok­keella.

Ve­gaa­ni­nen ra­par­pe­rib­ri­ta­kak­ku

yli 1 t • help­po • 10 e

15 an­nos­ta

Poh­ja:

150 g kas­vi­mar­ga­rii­nia

2 dl so­ke­ria

1 ½ dl ome­na­so­set­ta

3 ¼ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 dl man­te­li­mai­toa

Ve­ge­ma­ren­ki:

1 dl kik­her­nei­den säi­lön­tä­lien­tä

1 dl so­ke­ria

1 dl man­te­li­las­tu­ja

Ra­par­pe­ri-va­nil­ja­hil­lo­ke:

250 g ra­par­pe­ri­pa­lo­ja

1 rkl vet­tä

1 dl so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

Täy­te:

2 ½ dl vis­pau­tu­vaa soi­ja- tai kau­ra­ker­maa

Ko­ris­teek­si:

pa­kas­te­kui­vat­tu­ja man­si­koi­ta

1. Val­mis­ta en­sin hil­lo­ke. Huuh­te­le ra­par­pe­rit ja leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si. Mit­taa kat­ti­laan ra­par­pe­ri­pa­lat, vesi, so­ke­ri, va­nil­ja­so­ke­ri ja kar­de­mum­ma. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten 10 mi­nuut­tia. Jos seos kui­vah­taa, li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä. An­na jääh­tyä.

2. Va­lu­ta kik­her­neet lä­vi­kös­sä ja mit­taa 1 dl säi­lön­tä­lien­tä kul­hoon. Vat­kaa lie­mi vaah­dok­si. Li­sää pik­ku­hil­jaa jouk­koon so­ke­ria koko ajan vat­ka­ten. Vat­kaa vaah­toa yh­teen­sä 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes se on val­kois­ta, kiil­tä­vää ja ko­vaa.

3. Vat­kaa mar­ga­rii­ni ja so­ke­ri vaa­le­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon ome­na­so­se. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää tai­ki­naan jau­ho­se­os ja man­te­li­mai­to vuo­ro­tel­len ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le ja le­vi­tä ta­sai­sek­si. Nos­te­le pääl­le ve­ge­ma­ren­ki­vaah­to. Ri­pot­te­le pääl­le man­te­li­las­tu­ja. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kier­toil­ma­toi­min­nol­la 30–35 mi­nuut­tia. An­na poh­jan jääh­tyä ja leik­kaa se kah­teen osaan. Nos­ta toi­nen poh­ja­le­vy tar­joi­lu­va­dil­le tai tar­jot­ti­mel­le.

4. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Le­vi­tä poh­jal­le ra­par­pe­ri­hil­lo­ke ja vis­pi­ker­ma. Nos­ta pääl­le toi­nen kak­ku­poh­ja niin, et­tä ma­ren­ki tu­lee pääl­le. Mu­rus­te­le pin­nal­le pa­kas­te­kui­vat­tu­ja man­si­koi­ta.

Lue Myös

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Hanna Linnakko

Yksi taikina, neljä erilaista leipää

Raikkaat sitruunaruudut

Hanna Linnakko

Nacholasagne yhdistää kaksi suosikkiruokaa

Hanna Linnakko

Yksi taikina, neljä erilaista leipää

Raikkaat sitruunaruudut

Fabian Björk

Mansikka-moscato on jäätelö aikuiseen makuun

Fabian Björk

Raikas mansikkakakku syntyy helposti

Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.

Kolmen raaka-aineen sitruunarahkajäätelö saa olla huoneenlämmössä vartin verran ennen tarjoilua, niin maut ovat lempeästi sovussa ja hileinen rakenne pehmenee.

Martti Järvi

Helppo sitruu­na­rah­ka­jäätelö on pirteä proteiinipommi

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2