Artikkeli

Varhais­pe­ru­na­sa­laatti

Kuori perunat halutessasi ja paloittele ne kulhoon...

800 g kei­tet­ty­jä var­hais­pe­ru­noi­ta jääh­ty­nei­nä

1 pu­na­si­pu­li

2-3 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 ome­naa

1 iso herk­ku­kurk­ku

1 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

2 rkl kap­rik­sia

Li­säk­si:

3/4 dl ruo­ka­öl­jyä

1 1/2 rkl sher­ry- tai val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 rkl si­nap­pia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si murs­kat­tu­na

3 rkl tuo­ret­ta til­liä ja mint­tua sil­put­tu­na

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri pe­ru­nat ha­lu­tes­sa­si ja pa­loit­te­le ne kul­hoon.

2. Kuo­ri ja silp­pua pu­na­si­pu­li. Pu­ris­ta sil­pun pääl­le sit­ruu­na­me­hu ja jätä si­vuun noin 30 mi­nuu­tik­si.

3. Pa­loit­te­le herk­ku­kurk­ku. Kuo­ri ja kuu­ti­oi ome­nat. Li­sää kurk­ku­pa­lat, ome­na­kuu­ti­ot, olii­vit ja kap­rik­set sa­laat­tiin.

4. Se­koi­ta kes­ke­nään kas­ti­ke­ai­nek­set. Li­sää sa­laat­tiin kas­ti­ke ja pu­na­si­pu­li­silp­pu.

5. Tar­joa sa­laat­ti li­säk­kee­nä esim. gril­la­tun li­han tai pais­te­tun ka­lan kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ