Koti ja Keittiö 10/06
(6–8 annosta)
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 keltuaista
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl vaaleaa rommia
Karpalokeitto:
5 dl vettä
200 g karpaloita
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Suurus:
1–1 1/2 rkl perunajauhoja + tilkka vettä
1. Mittaa kattilaan kookosmaito, sokerit ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa pitkin hämmentäen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna hetken jäähtyä.
2. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti kookosmaitoseokseen. Mausta seos rommilla. Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun, pitkänomaiseen kakku- tai leipävuokaan. Jäädytä pakastimessa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3. Valmista karpalokeitto hieman ennen tarjoilua. Mittaa vesi, karpalot ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä seosta noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Valmista suurus sekoittamalla perunajauhot tilkkaan kylmää vettä. Perunajauhojen määrä riippuu siitä, miten sakeaa keittoa haluat. Lisää suurus koko ajan sekoittaen höyryävän liemen joukkoon. Kiehauta ja jäähdytä keitto.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2