Artikkeli

Vaniljainen päärynäkakku

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten...

(8–10 vii­pa­let­ta)

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 1/2 dl vaa­le­aa

mus­co­va­do­so­ke­ria

2 mu­naa

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 kes­ki­ko­koi­nen pää­ry­nä

200 g va­nil­ja­tuo­re­juus­toa

Pääl­le:

1 pää­ry­nä

1. Vaah­do­ta peh­meä ras­va ja so­ke­ri. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja koko ajan vat­ka­ten.

2. Kuo­ri ja raas­ta pää­ry­nä kar­ke­ak­si. Li­sää tai­ki­naan veh­nä­jau­hot, joi­hin lei­vin­jau­he on se­koi­tet­tu, pää­ry­nä­raas­te ja va­nil­ja­tuo­re­juus­to.

3. Kaa­da tai­ki­na voi­del­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Aset­te­le tai­ki­nan pääl­le ohui­ta, kuo­rit­tu­ja pää­ry­nä­vii­pa­lei­ta.

4. Pais­ta kak­kua 175-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin tun­ti. Jos pin­ta tun­tuu saa­van lii­ak­si vä­riä, pei­tä kak­ku lei­vin­pa­pe­ril­la. Tar­joi­le kak­ku esi­mer­kik­si va­nil­ja­jää­te­lön tai -vaah­don kans­sa.

Vink­ki! Sa­mal­la oh­jeel­la voit val­mis­taa myös ome­na­ka­kun.

Koti ja keit­tiö 1-2/2004