(8–10 viipaletta)
150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl vaaleaa
muscovadosokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 keskikokoinen päärynä
200 g vaniljatuorejuustoa
Päälle:
1 päärynä
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
2. Kuori ja raasta päärynä karkeaksi. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, päärynäraaste ja vaniljatuorejuusto.
3. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Asettele taikinan päälle ohuita, kuorittuja päärynäviipaleita.
4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasossa noin tunti. Jos pinta tuntuu saavan liiaksi väriä, peitä kakku leivinpaperilla. Tarjoile kakku esimerkiksi vaniljajäätelön tai -vaahdon kanssa.
Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa myös omenakakun.
Koti ja keittiö 1-2/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2