Artikkeli

Vaniljainen bostonkakku

Pul­la­tai­ki­na:

5 dl mai­toa

50 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 muna

2 dl so­ke­ria

200 g voi­su­laa

1 tl luon­non­va­nil­jaa

2 tl kar­de­mum­maa

Noin 12 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täyt­teek­si:

ap­ri­koo­si­mar­me­la­dia ja mar­si­paa­nia

Voi­te­luun: mai­toa tai mu­naa

Pääl­le: to­mu­so­ke­ria ja vet­tä tai ap­pel­sii­ni­me­hua

1. Se­koi­ta hii­va huo­neen­läm­pöi­seen mai­toon.

2. Vat­kaa muna ja so­ke­ri vaah­dok­si ja se­koi­ta mai­toon. Li­sää suo­la, va­nil­ja ja kar­de­mum­ma.

3. Alus­ta jau­hot jouk­koon.

4. Li­sää voi­su­la. Vai­vaa, kun­nes tai­ki­na ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta.

5. Kau­li tai­ki­na le­vyk­si ja le­vi­tä täy­te. Pyö­ri­tä rul­lal­le ja jaa se 6-8 osaan. Aset­te­le pa­lat pys­tyyn voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. An­na ko­ho­ta ja voi­te­le pin­ta mu­nal­la.

6. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kul­lan­kel­tai­sek­si, noin 15–20 mi­nuut­tia.

7. Ko­ris­te­le jääh­ty­nyt kak­ku so­ke­ri­ve­si­kuor­ru­tuk­sel­la, jo­hon voit li­sä­tä til­kan ap­pel­sii­ni­me­hua.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ