Artikkeli

Vanilja-hunajabaklavat

1/2 pkt fi­lo­tai­ki­naa

1 dl voi­ta

1/2 dl ryp­si­öl­jyä

2 dl has­sel­päh­ki­nää rou­hee­na

1 dl pis­taa­si­päh­ki­nää rou­hee­na

1 tl ka­ne­lia

2 rkl so­ke­ria

Hu­na­ja-va­nil­ja­sii­rap­pi:

1 1/2 dl vet­tä

2 dl so­ke­ria

1 dl hu­na­jaa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1. Su­la­ta fi­lo­tai­ki­na.

2. Su­la­ta mar­ga­rii­ni ja se­koi­ta se öl­jyn jouk­koon. Voi­te­le laa­kea ne­lis­kul­mai­nen uu­ni­vuo­ka se­ok­sel­la ja pane poh­jal­le yk­si fi­lo­tai­ki­na­le­vy. Voi­te­le jo­kai­nen levy ja pane noin 4 le­vyä pääl­lek­käin. Ri­pot­te­le pääl­le puo­let päh­ki­nä­rou­heis­ta ja osa maus­teis­ta. Pane toi­set 4 le­vyä pääl­lek­käin ja li­sää lo­put päh­ki­nä­rou­heet ja maus­teet. Pane pääl­lim­mäi­sek­si vie­lä kak­si le­vyä. Voi­te­le kan­si öl­jy-voi­se­ok­sel­la.

3. Leik­kaa le­vyis­tä va­ro­vas­ti 5 x 5 cm:n ruu­tu­ja. Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia.

4. Val­mis­ta sil­lä vä­lin hu­na­ja-va­nil­ja­sii­rap­pi. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set kat­ti­las­sa ja kuu­men­na niin kau­an ai­kaa, kun­nes so­ke­ri su­laa. Kie­hau­ta ja jääh­dy­tä.

5. Kaa­da jääh­ty­nyt sii­rap­pi val­miin bak­la­van pääl­le, ko­ris­te­le pis­taa­si­päh­ki­nöil­lä ja an­na sen seis­tä vä­hin­tään tun­ti tai jopa vuo­ro­kau­si en­nen tar­joi­lua.

Koti ja keit­tiö 9/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ