1/2 pkt filotaikinaa
1 dl voita
1/2 dl rypsiöljyä
2 dl hasselpähkinää rouheena
1 dl pistaasipähkinää rouheena
1 tl kanelia
2 rkl sokeria
Hunaja-vaniljasiirappi:
1 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
1. Sulata filotaikina.
2. Sulata margariini ja sekoita se öljyn joukkoon. Voitele laakea neliskulmainen uunivuoka seoksella ja pane pohjalle yksi filotaikinalevy. Voitele jokainen levy ja pane noin 4 levyä päällekkäin. Ripottele päälle puolet pähkinärouheista ja osa mausteista. Pane toiset 4 levyä päällekkäin ja lisää loput pähkinärouheet ja mausteet. Pane päällimmäiseksi vielä kaksi levyä. Voitele kansi öljy-voiseoksella.
3. Leikkaa levyistä varovasti 5 x 5 cm:n ruutuja. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Valmista sillä välin hunaja-vaniljasiirappi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna niin kauan aikaa, kunnes sokeri sulaa. Kiehauta ja jäähdytä.
5. Kaada jäähtynyt siirappi valmiin baklavan päälle, koristele pistaasipähkinöillä ja anna sen seistä vähintään tunti tai jopa vuorokausi ennen tarjoilua.
Koti ja keittiö 9/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2