Artikkeli

Vanhanajan vaniljakastike

Liota vaniljatankoa maidossa noin 10 minuuttia. Kiehauta maito...

5 dl mai­toa

hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko

5 ka­nan­mu­nan kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

1. Li­o­ta va­nil­ja­tan­koa mai­dos­sa noin 10 mi­nuut­tia. Kie­hau­ta mai­to.

2. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja so­ke­ri pak­suk­si vaah­dok­si, ota mai­to­kat­ti­la pois lie­del­tä ja li­sää seos kuu­maan mai­toon sa­mal­la se­koit­ta­en.

3. Pane kat­ti­la ta­kai­sin lie­del­le ja kuu­men­na va­ro­vas­ti. Jat­ka häm­men­tä­mis­tä kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee.

4. Jääh­dy­tä kas­ti­ke ja tar­joa pii­ra­kan kans­sa.

 

Koti ja keit­tiö 8/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ