Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Martti Järvi

Suvi Rüster

26.8.2021

Valmista helppo marjamehu herukoista, vadelmista tai karviaisista

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahte­ra­sii­ra­pilla maustettu mehu.

Help­po puu­tar­ha­mar­ja­me­hu

30 min . help­po . 6 e

noin 30 la­sil­lis­ta (2 l lai­men­ta­ma­ton­ta me­hua)

2 l puu­tar­ha­mar­jo­ja (pu­na­he­ru­koi­ta, va­del­mia, kar­vi­ai­sia)

1 l vet­tä

1 ka­ne­li­tan­ko

1 täh­ti­a­nis

2 li­me­tin mehu

3 dl vaah­te­ra­sii­rap­pia tai hu­na­jaa

1. Puh­dis­ta mar­jat. Mit­taa kat­ti­laan vesi, mar­jat, ka­ne­li­tan­ko ja täh­ti­a­nis. Kie­hau­ta ja kei­tä 10–15 mi­nuut­tia.

2. Pu­ris­ta mar­ja­se­os sii­vi­län läpi kul­hoon. Kaa­da mehu ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää li­me­tin mehu ja vaah­te­ra­sii­rap­pi. Kie­hau­ta, mut­ta älä enää kei­tä.

3. Pul­lo­ta mehu puh­tai­siin la­si­pul­loi­hin. Mehu säi­lyy kyl­mäs­sä pari viik­koa. Lai­men­na mehu näin: yk­si osa me­hua ja kak­si osaa vet­tä.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Martti Järvi

Lue Myös

Eteisen syyspäi­vi­tyk­sillä hintaeroa 2 060 euroa – Huomaatko eron?

Syyssalaatti

Kolme herkullista kasvis­ruo­ka­re­septiä syksyyn

Eteisen syyspäi­vi­tyk­sillä hintaeroa 2 060 euroa – Huomaatko eron?

Syyssalaatti

Kolme herkullista kasvis­ruo­ka­re­septiä syksyyn

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2