Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.
Martti Järvi
Suvi Rüster
Helppo puutarhamarjamehu
30 min . helppo . 6 e
noin 30 lasillista (2 l laimentamatonta mehua)
2 l puutarhamarjoja (punaherukoita, vadelmia, karviaisia)
1 l vettä
1 kanelitanko
1 tähtianis
2 limetin mehu
3 dl vaahterasiirappia tai hunajaa
1. Puhdista marjat. Mittaa kattilaan vesi, marjat, kanelitanko ja tähtianis. Kiehauta ja keitä 10–15 minuuttia.
2. Purista marjaseos siivilän läpi kulhoon. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää limetin mehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta, mutta älä enää keitä.
3. Pullota mehu puhtaisiin lasipulloihin. Mehu säilyy kylmässä pari viikkoa. Laimenna mehu näin: yksi osa mehua ja kaksi osaa vettä.
Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.
Martti Järvi
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2