Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Martti Järvi

Suvi Rüster

26.8.2021

Valmista helppo marjamehu herukoista, vadelmista tai karviaisista

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahte­ra­sii­ra­pilla maustettu mehu.

Help­po puu­tar­ha­mar­ja­me­hu

30 min . help­po . 6 e

noin 30 la­sil­lis­ta (2 l lai­men­ta­ma­ton­ta me­hua)

2 l puu­tar­ha­mar­jo­ja (pu­na­he­ru­koi­ta, va­del­mia, kar­vi­ai­sia)

1 l vet­tä

1 ka­ne­li­tan­ko

1 täh­ti­a­nis

2 li­me­tin mehu

3 dl vaah­te­ra­sii­rap­pia tai hu­na­jaa

1. Puh­dis­ta mar­jat. Mit­taa kat­ti­laan vesi, mar­jat, ka­ne­li­tan­ko ja täh­ti­a­nis. Kie­hau­ta ja kei­tä 10–15 mi­nuut­tia.

2. Pu­ris­ta mar­ja­se­os sii­vi­län läpi kul­hoon. Kaa­da mehu ta­kai­sin kat­ti­laan. Li­sää li­me­tin mehu ja vaah­te­ra­sii­rap­pi. Kie­hau­ta, mut­ta älä enää kei­tä.

3. Pul­lo­ta mehu puh­tai­siin la­si­pul­loi­hin. Mehu säi­lyy kyl­mäs­sä pari viik­koa. Lai­men­na mehu näin: yk­si osa me­hua ja kak­si osaa vet­tä.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Ota pari litraa mitä tahansa puutarhamarjoja, vaikka monenlaisia, ja kiehauta raikas vaahterasiirapilla maustettu mehu. Marjamehun keittäminen onnistuu hyvin tavallisessa kattilassa. Mehu säilyy jääkaapissa pari viikkoa, mutta sen voi myös pakastaa.

Martti Järvi

Lue Myös

Kuohuviinit kevään juhliin

Kevätsalaatti

Rakasta, rönsyä ja romua

Kuohuviinit kevään juhliin

Kevätsalaatti

Rakasta, rönsyä ja romua

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.