MAD & BOLIG • KÄÄNNÖS MIIA VÄHÄHYYPPÄ • TOIMITTANUT JUTTA YLÄ-MONONEN • VIINISUOSITUKSET SARI SIRÉN KOTI JA KEITTIÖ 4/2016
1 sitruunan mehu
4 latva-artisokkaa
oliiviöljyä paistamiseen
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl valkoviiniä
100 g pieniä mustia oliiveja
¼ ruukkua oreganoa
½ ruukkua meiramia
½ ruukkua basilikaa suolaa ja pippuria
1. Täytä iso kulho kylmällä vedellä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Katkaise artisokkien varret. Leikkaa irti vihreät lehdet. Nosta artisokat sitruunaveteen, niin ne eivät tummu.
2. Nosta yksi artisokka kerrallaan vedestä ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa kannasta tuleva valkoinen nöyhtä pois, ja leikkaa lohkot vielä pienemmiksi. Nosta lohkot takaisin veteen.
3. Kun olet käsitellyt kaikki artisokat, kaada vesi pois ja nosta artisokat pannulle. Paista 3–4 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.
4. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, ja lisää ne artisokkien sekaan. Paista vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää oliivit, silputtu oregano, meirami ja basilika.
5. Anna seoksen kuumentua kunnolla. Mausta suolla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Viinisuositus:
puolikuiva, kypsän hedelmäinen ja yrttinen Carl Loewen Quant Riesling 2014, Saksa, 13,32 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2