Artikkeli

Valkosuklaiset viettelykset

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä...

150 g val­ko­suk­laa­ta

2 dl kuo­hu­ker­maa

2 dl val­mis­ta va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

4 kel­tu­ais­ta

Li­säk­si:

noin 2 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1 dl tuo­rei­ta kir­si­koi­ta

1. Su­la­ta pa­loi­tel­tu suk­laa mik­ros­sa mie­dol­la läm­möl­lä.

2. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää se­kaan sula suk­laa, va­nil­ja­kas­ti­ke ja kel­tu­ai­set.

3. Jaa seos nel­jään la­siin ja pane la­sit kor­ke­a­lai­tai­seen vuo­kaan ve­si­hau­tee­seen. Tar­kis­ta, et­tä vesi ylet­tyy ym­pä­röi­mään val­ko­suk­laa­se­ok­sen ko­ko­nai­suu­des­saan.

4. Kyp­sy­tä val­ko­suk­laa­se­ok­sel­la täy­tet­ty­jä la­se­ja ve­si­hau­tees­sa noin 100 as­tees­sa noin 40–50 mi­nuut­tia, kun­nes seos on hyy­ty­nyt.

5. Ri­pot­te­le pääl­le ruo­ko­so­ke­ria ja paah­da gril­li­vas­tuk­sen sen ver­ran, et­tä pin­ta rus­kis­tuu.

6. Tar­joa vii­le­ä­nä kir­si­koil­la ko­ris­tel­tu­na.