Pohja:
1 1/2 dl ruokosokeria
4 munaa + 1 valkuainen
200 g voita
130 g valkosuklaata2 dl maissijauhoa
1/2 tl vehnäjauhoa tai speltiä
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1/2 l mansikoita viipaleina
Kuorrutus:
130 g valkosuklaata
100 g voita
1 keltuainen
1/2 dl maitoa tai kermaa
250 g tomusokeria
1. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka korppujauholla tai mannaryynillä.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sulata voi ja valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
4. Sekoita suklaasula munavaahdon kanssa.
5. Mittaa jauhot taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina kevyesti. Kypsennä kakkua noin 40 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kumoa kypsä kakku jäähtymään.
6. Halkaise kakku ja levitä mansikkaviipaleet kakkulevylle.
7. Sulata suklaa ja voi ja vatkaa joukkoon keltuainen sekä kerma tai maito. Lisää tomusokeri. Sekoita kiiltäväksi.
8. Levitä täytettä hiukan mansikkakerrokselle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kuorruta kakku lopulla kuorrutuksella. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä. Tarjoa tuoreiden mansikoiden kanssa. Kakun voi pakastaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2