25 kpl
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
8 rkl suolatonta voita
1 1/2 rkl sokeria
1 iso muna
1 tl vanilliinisokeria
Täyte:
1/2 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
Koristeluun:
tomusokeria
1. Siivilöi kulhoon kuivat aineet.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vanilliinisokeri sekoittaen.
3. Sekoita varovasti joukkoon jauhoseos.
4. Kääri taikina muovikelmuun. Anna seistä kylmässä noin tunti.
5. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinasta levy ja ota muotilla sydämen muotoisia paloja. Pane valmiit pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 175 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
6. Valmista täyte. Kuumenna kermaa kattilassa. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää raastettu suklaa. Anna seistä 5 minuuttia. Sekoita sähkövatkaimella seoksesta kuohkeaa. Anna täytteen seistä kylmässä puoli tuntia.
7. Täytä pikkuleivät lusikallisella seosta. Koristele pinta tomusokerilla.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2