Artikkeli

Valkosuklaa-täytekeksit

25 kpl

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl kaa­ka­o­jau­het­ta

1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

8 rkl suo­la­ton­ta voi­ta

1 1/2 rkl so­ke­ria

1 iso muna

1 tl va­nil­lii­ni­so­ke­ria

Täy­te:

1/2 dl kuo­hu­ker­maa

150 g val­ko­suk­laa­ta

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Sii­vi­löi kul­hoon kui­vat ai­neet.

2. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­nen voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää muna ja va­nil­lii­ni­so­ke­ri se­koit­ta­en.

3. Se­koi­ta va­ro­vas­ti jouk­koon jau­ho­se­os.

4. Kää­ri tai­ki­na muo­vi­kel­muun. An­na seis­tä kyl­mäs­sä noin tun­ti.

5. Kau­li jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä tai­ki­nas­ta levy ja ota muo­til­la sy­dä­men muo­toi­sia pa­lo­ja. Pane val­miit pik­ku­lei­vät lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le ja kyp­sen­nä 175 as­tees­sa noin 12 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä.

6. Val­mis­ta täy­te. Kuu­men­na ker­maa kat­ti­las­sa. Nos­ta kat­ti­la pois lie­del­tä ja li­sää raas­tet­tu suk­laa. An­na seis­tä 5 mi­nuut­tia. Se­koi­ta säh­kö­vat­kai­mel­la se­ok­ses­ta kuoh­ke­aa. An­na täyt­teen seis­tä kyl­mäs­sä puo­li tun­tia.

7. Täy­tä pik­ku­lei­vät lu­si­kal­li­sel­la se­os­ta. Ko­ris­te­le pin­ta to­mu­so­ke­ril­la.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ