200 g valkosuklaata
(esim. Nestlé)
150 g voita tai
1,2 dl öljyä
1 dl kermaa
2 dl tummaa ruokosokeria
2 munaa
1 dl silputtua viherminttua
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljaa
4 dl speltiä tai tummia
vehnäjauhoja
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
50 g voita
2 dl tomusokeria
pisaroittain nestettä: maitoa, kermaa tai kermalikööriä
1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kytke uuni 175-asteiseksi.
2. Paloittele suklaa uuninkestävään kulhoon voin ja kerman kanssa ja pane vuoka uuniin siksi aikaa kun vaahdotat munat ja sokerin. Sekoita sulanut suklaaliemi munavaahtoon.
3. Silppua minttu ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe ja vanilja on sekoitettu.
4. Kaada taikina rengasvuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia uunin keskiosassa. Kumoa kypsä kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
5. Sulata kuorrutussuklaa voinokareen kanssa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja nestettä sen verran että kuorrutus notkistuu. Lisää neste pisaroina. Levitä heti kakun päälle. Kuorrutuksesta voi osan värjätä ohueksi hakatulla mintulla ja väriraidalla marmoroida kakun pinnan. Tarjoa kakku pirteän minttusiirapin kanssa.
Koti ja keittiö 6-7/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2