Artikkeli

Valkosuklaa-mangomousse

Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Soseuta mango sitruunamehun kanssa sauva­se­koit­ti­mella tai tehose­koit­ti­messa. Siirrä sose jääkaappiin odottamaan...

1 kyp­sä man­go tai 1 prk säi­ly­ke­man­goa

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

100 g val­ko­suk­laa­ta

2 kel­tu­ais­ta

1/2 dl vaa­le­aa mus­co­va­do­so­ke­ria tai ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 lii­va­te­leh­teä

1. Kuo­ri man­go ja leik­kaa he­del­mä­li­ha pa­loik­si. So­seu­ta man­go sit­ruu­na­me­hun kans­sa sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Siir­rä sose jää­kaap­piin odot­ta­maan.

2. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa tai mik­ro­aal­tou­u­nis­sa.

3. Vat­kaa kel­tu­ai­set ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Vat­kaa myös ker­ma kuoh­ke­ak­si ja löy­säk­si vaah­dok­si.

4. An­na suk­laa­su­lan jääh­tyä ja li­sää sii­hen sit­ten kel­tu­ais- ja ker­ma­vaah­to.

5. Pane lii­va­te­leh­det li­ko­a­maan run­saa­seen kyl­mään ve­teen vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Kuu­men­na muu­ta­ma lu­si­kal­li­nen val­ko­suk­laa­vaah­toa kat­ti­las­sa ja liu­o­ta sii­hen lii­va­te­leh­det, jois­ta on pu­ris­tel­tu yli­mää­räi­nen vesi pois. Li­sää lii­va­te­se­os muu­hun vaah­toon ja se­koi­ta va­ro­vas­ti ta­sai­sek­si.

6. Li­sää lo­puk­si man­go­so­se ja se­koi­ta ke­vy­es­ti. Jäl­ki­ruo­kaan saa jää­dä sel­kei­tä man­go­rai­to­ja. Nos­ta mous­se muu­ta­mak­si tun­nik­si jää­kaap­piin hyy­ty­mään.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ