1 kypsä mango tai 1 prk säilykemangoa
2 rkl sitruunamehua
100 g valkosuklaata
2 keltuaista
1/2 dl vaaleaa muscovadosokeria tai ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
1. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Soseuta mango sitruunamehun kanssa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Siirrä sose jääkaappiin odottamaan.
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma kuohkeaksi ja löysäksi vaahdoksi.
4. Anna suklaasulan jäähtyä ja lisää siihen sitten keltuais- ja kermavaahto.
5. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna muutama lusikallinen valkosuklaavaahtoa kattilassa ja liuota siihen liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen vesi pois. Lisää liivateseos muuhun vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi.
6. Lisää lopuksi mangosose ja sekoita kevyesti. Jälkiruokaan saa jäädä selkeitä mangoraitoja. Nosta mousse muutamaksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ