Koti ja Keittiö 9/07
(14–16 kpl)
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
4 murskattua valkosipulinkynttä
6 dl ruisjauhoja
6–7 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä
Voiteluun:
1 muna
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola, siirappi, murskatut valkosipulinkynnet ja jauhot vähin erin.
3. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon öljy ja alusta taikina hyvin.
4. Peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
5. Alusta kohonneesta taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä pois ilmakuplat ja leivo pötköksi.
6. Leikkaa pötkö 20 osaan ja nosta palat uunipellille leivinpaperille.
7. Anna sämpylöiden kohota noin 10 minuuttia. Voitele sämpylät munalla ja paista uunin keskitasolla 200 noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2