Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2009

Valkosipuli-oregano-tomaattifocaccia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon kuivahiiva (pakkauksessa mukana) veteen ja lisää jauhoseos...

1 lei­pä

1 pkt (300 g) piz­za­mix-ai­nek­sia (Kung­sör­nen)

1 3/4 dl vet­tä

6 - 8 kir­sik­ka­to­maat­tia

Val­ko­si­pu­li-ore­ga­no­öl­jy:

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 - 2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 - 3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

tai 2 - 3 tl kui­vat­tua

Li­säk­si:

sor­mi­suo­laa

1. Läm­mi­tä vesi kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta jouk­koon kui­va­hii­va (pak­kauk­ses­sa mu­ka­na) ve­teen ja li­sää jau­ho­se­os. Alus­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja not­ke­ak­si. An­na ko­ho­ta lii­nan al­la puo­li tun­tia.

2. Hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Val­mis­ta maus­te­öl­jy. Mit­taa öl­jy kul­hoon. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta val­ko­si­pu­lit ja ore­ga­no öl­jyyn.

3. Pai­ne­le tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. An­na het­ken ko­ho­ta. Voi­te­le maus­te­öl­jyl­lä ja pai­ne­le to­maa­tin­puo­lik­kaat tai­ki­naan. Ri­pot­te­le pin­nal­le vie­lä sor­mi­suo­laa.

4. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ