Artikkeli

Kat­ri Schrö­der­Ku­va Reet­ta Pa­sa­nen­Ko­ti ja keit­tiö 12/2011

Valkoinen rosolli

Tuttu rosolli valmistetaan tänä jouluna valkeaan asuun.

4 an­nos­ta

3 kei­tet­tyä pe­ru­naa

1 kei­tet­ty pals­ter­nak­ka

2 ha­pan­ta ome­naa, esim. Gran­ny Smith

1 pie­ni si­pu­li

2 maus­te­kurk­kua

1 rkl öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

Kas­ti­ke:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1–2 tl etik­kaa

ri­paus suo­laa, so­ke­ria ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kei­te­tyt pe­ru­nat ja pals­ter­nak­ka.

2. Kuo­ri ja kuu­ti­oi ome­na ja hie­non­na si­pu­li. Pil­ko maus­te­kur­kut kuu­ti­oik­si.

3. Se­koi­ta ai­nek­set kes­ke­nään ja li­sää jouk­koon ruo­ka­lu­si­kal­li­nen öl­jyä ja sit­ruu­na­me­hua. Sit­ruu­na es­tää ai­nes­ten tum­mu­mi­sen.

4. Vat­kaa ker­ma peh­me­äk­si vaah­dok­si ja maus­ta eti­kal­la, suo­lal­la, so­ke­ril­la ja ri­pauk­sel­la mus­ta­pip­pu­ria.