Koti ja keittiö 10/2011KATRI SCHRÖDERKUVAT ARTO VUOHELAINEN
4 annosta
600 g jauhoista perunaa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 ½ rkl kapriksia
1 kananmuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
Leivitykseen:
1 kananmuna
1 dl kuivattua leipää murusina
Kypsennykseen:
friteeraus- tai auringonkukkaöljyä
1. Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolella.
2. Painele perunat siivilän läpi kulhoon tasaiseksi soseeksi.
3. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset pienemmiksi.
4. Sekoita kaikki ainekset perunasoseen joukkoon. Kääntele tasaiseksi massaksi.
5. Muotoile perunamassasta kahdeksan soikeaa palleroa.
6. Kierittele ensin vatkatussa kanamunassa ja sen jälkeen leivänmuruissa.
7. Friteeraa kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi.
8. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti lämpiminä sitruunalohkojen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2