Artikkeli

Välimeren leipä

(2 kpl)

5 dl to­maat­ti­me­hua

50 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

1 tl kui­vat­tua ros­ma­rii­nia

2 rkl olii­vi­öl­jyä

10 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

1 dl vih­rei­tä ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 dl sil­put­tu­ja au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja

200 g peh­me­ää fe­ta­juus­toa

Voi­te­luun:

mai­toa

1. Kuu­men­na to­maat­ti­me­hu kä­den­läm­pöi­sek­si. Liu­o­ta hii­va me­huun ja li­sää suo­la, so­ke­ri, ros­ma­rii­ni sekä öl­jy.Li­sää jau­hot vä­hän ker­ral­laan ja alus­ta tai­ki­na kim­moi­sak­si. Ko­ho­ta tai­ki­naa lii­nan al­la tun­nin ajan.

2. Kaa­da ko­hon­nut tai­ki­na jau­ho­te­tul­le lei­von­ta-alus­tal­le. Vai­vaa tai­ki­naa voi­mak­kaas­ti, jot­ta il­ma­kup­lat hä­vi­ä­vät. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan.

3. Kau­li tai­ki­na sen­tin pak­sui­sek­si le­vyk­si. Ri­pot­te­le tai­ki­nal­le sil­pu­tut olii­vit ja au­rin­ko­kui­va­tut to­maa­tit sekä kuu­ti­oi­tu fe­ta­juus­to.

4. Kää­ri tai­ki­na rul­lal­le ja ni­pis­tä rul­lan päät tiu­kas­ti kiin­ni. Pyö­räy­tä lei­pä sol­muk­si. Nos­ta lei­pä lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le pel­lil­le sau­ma­puo­li alas­päin ja ko­ho­ta sitä vie­lä 30 mi­nuut­tia. Pane uu­ni läm­pi­ä­mään 200 as­tee­seen.

5. Tee ko­hon­nee­seen lei­pään vi­no­viil­lot te­rä­väl­lä veit­sel­lä. Voi­te­le lei­pä mai­dol­la ja pais­ta 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 25 mi­nuu­tin ajan.