(2 kpl)
5 dl tomaattimehua
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
10 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g pehmeää fetajuustoa
Voiteluun:
maitoa
1. Kuumenna tomaattimehu kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva mehuun ja lisää suola, sokeri, rosmariini sekä öljy.Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa liinan alla tunnin ajan.
2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, jotta ilmakuplat häviävät. Jaa taikina kahteen osaan.
3. Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi. Ripottele taikinalle silputut oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit sekä kuutioitu fetajuusto.
4. Kääri taikina rullalle ja nipistä rullan päät tiukasti kiinni. Pyöräytä leipä solmuksi. Nosta leipä leivinpaperilla vuoratulle pellille saumapuoli alaspäin ja kohota sitä vielä 30 minuuttia. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.
5. Tee kohonneeseen leipään vinoviillot terävällä veitsellä. Voitele leipä maidolla ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuutin ajan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2