Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 01/07

Välimeren kasvis-fetapiirakka

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Pane kulhoon kerma ja jauhot ja lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi...

(8:lle)

1 1/2 dl ruo­ka­ker­maa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

1 pss (500 g) Tos­ca­na Mix -kas­vis­se­koi­tus­ta (Oo­lan­nin)

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 pkt (200 g) peh­me­ää fe­ta­juus­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 ka­nan­mu­naa

1 1/2 rkl hu­na­jaa tai vaa­le­aa sii­rap­pia

1 tl yrt­ti­suo­laa

1/2 tl mus­ta­pip­pu­ri­rou­het­ta

öl­jyä pais­ta­mi­seen

1. Se­koi­ta lei­vin­jau­he jau­hoi­hin. Pane kul­hoon ker­ma ja jau­hot ja lo­puk­si vesi. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le ja pane vii­le­ään puo­lek­si tun­nik­si.

3. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nin ala­ta­sol­la 200 as­tees­sa 10 mi­nuut­tia.

4. Kuul­lo­ta pan­nul­la öl­jy­til­kas­sa kuo­ri­tut ja murs­ka­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää hie­man öl­jyä ja pa­kas­te­kas­vis­se­koi­tus. Pais­ta hil­jal­leen noin kah­dek­san mi­nuut­tia, kun­nes kas­vik­set ovat kun­nol­la paah­tu­neet. Nos­ta si­vuun.

5. Se­koi­ta kul­hos­sa hie­nok­si mu­ren­net­tu feta, ker­ma, ka­nan­mu­nat, hu­na­ja ja maus­teet ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

6. Pane kas­vi­se­os esi­pais­te­tun pii­rak­ka­tai­ki­nan pääl­le ja le­vi­tä pääl­le feta-ker­ma­se­os.

7. Pais­ta 200 as­tees­sa 25 mi­nuut­tia tai kun­nes pin­ta on hyy­ty­nyt ja saa­nut kau­niin kul­lan­rus­ke­an vä­rin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ