Artikkeli

Välimerelliset teeleivät

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuutioi tomaatit ja fetajuusto ja lisää jauhoseokseen...

(8 kpl)

noin 4 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

noin 1 dl gra­ham­jau­ho­ja

1 rkl lei­vin­jau­het­ta

1/4 tl suo­laa

noin 10 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maa­tin­puo­li­kas­ta

100 g fe­ta­juus­toa

noin 1 dl ki­vet­tö­miä, mus­tia olii­ve­ja ren­kai­na

3 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa sil­put­tu­na

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

1 dl mai­toa

Voi­te­luun: 1 muna

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään kul­hos­sa.

2. Kuu­ti­oi to­maa­tit ja fe­ta­juus­to ja li­sää jau­ho­se­ok­seen. Se­koi­ta mu­kaan myös olii­vi­ren­kaat ja sil­put­tu ba­si­li­ka. Li­sää öl­jy, jo­gurt­ti ja mai­to. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si no­pe­as­ti, mut­ta älä vai­vaa.

3. Jau­ho­ta lei­vi­na­lus­ta kun­nol­la. Ku­moa tai­ki­na sil­le ja muo­toi­le jau­ho­te­tuin kä­sin pak­suh­ko pyö­reä tee­lei­pä (hal­kai­si­ja noin 20 cm). Leik­kaa se kah­dek­saan osaan ja nos­ta kol­mi­on muo­toi­set tee­lei­pä­pa­lat pel­lil­le eril­leen toi­sis­taan.

4. Voi­te­le lei­vät mu­nal­la ja pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ