Koti ja Keittiö 10/07
600 g silakoita fileenä
Vuokaan:
3 salottisipulia
2 valkosipulia
1 rosmariininoksa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2–3 rkl oliiviöljyä
1 appelsiini
1 sitruuna
1 tl kuivattua chilirouhetta
1/2 tl suolaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tomaattisosetta
1–2 laakerinlehteä
(1 dl pinjansiemeniä)
1. Käännä silakkafileet rullalle ja lado vuokaan.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariininoksa. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Halkaise sitruuna ja leikkaa lohkoiksi. Lisää kaikki ainekset vuokaan silakoiden päälle. Ripottele chilirouhetta ja suolaa. Sekoita tomaattisose valkoviiniin kaada vuokaan. Lisää myös laakerinlehti ja pinjansiemenet.
3. Kypsennä uunissa 200–225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes silakat ovat kypsiä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2