Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Välimerelliset silakat

Käännä silakkafileet rullalle ja lado vuokaan...

600 g si­la­koi­ta fi­lee­nä

Vuo­kaan:

3 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lia

1 ros­ma­rii­ni­nok­sa

1 ra­sia kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2–3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 ap­pel­sii­ni

1 sit­ruu­na

1 tl kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

1/2 tl suo­laa

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 rkl to­maat­ti­so­set­ta

1–2 laa­ke­rin­leh­teä

(1 dl pin­jan­sie­me­niä)

1. Kään­nä si­lak­ka­fi­leet rul­lal­le ja lado vuo­kaan.

2. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hie­non­na ros­ma­rii­ni­nok­sa. Huuh­te­le ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit. Raas­ta ap­pel­sii­nin kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Hal­kai­se sit­ruu­na ja leik­kaa loh­koik­si. Li­sää kaik­ki ai­nek­set vuo­kaan si­la­koi­den pääl­le. Ri­pot­te­le chi­li­rou­het­ta ja suo­laa. Se­koi­ta to­maat­ti­so­se val­ko­vii­niin kaa­da vuo­kaan. Li­sää myös laa­ke­rin­leh­ti ja pin­jan­sie­me­net.

3. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200–225 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes si­la­kat ovat kyp­siä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ