Sanna Kekäläinen Kuvat Reetta PasanenKoti ja keittiö 4/2012
2 keskikokoista piirakkaa
2 pkt (à 400 g)
pakastepiirakkataikinaa tai
1 pkt (1 kg) pakastevoitaikinaa
mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua, tuoretta tilliä
(1 kananmuna)
Täyte
1 ½ dl riisiä (= keitettynä 4 dl)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g (pihvikarjan)
paistijauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
kuivattua chiliä myllystä
100 g fetaa muruina
1 dl viipaloituja oliiveja
1 dl kermaa
2 kovaksikeitettyä munaa
Voiteluun: 1 muna
1. Ota pakastetaikinat sulamaan.
2. Valmista täyte. Keitä riisi kasvis- tai lihaliemessä. Valuta ja anna jäähtyä. Mausta pippurilla ja tillillä. Jos haluat täytteen, joka pysyy koossa, sekoita riisiin yksi kevyesti vatkattu muna.
3. Valmista jauheliha riisin kypsyessä. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauhelihan kanssa pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää suola, pippuri, chili, fetamurut ja oliivit. Kääntele joukkoon kerma ja yhdistä keitetyn riisin kanssa. Lisää joukkoon hienonnetut, keitetyt kananmunat. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai tilliä.
4. Kauli sulaneet taikinalevyt noin puolen sentin paksuisiksi, suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä pitkittäin kummankin levyn toiselle puoliskolle.
5. Voitele levyn reunat kevyesti munalla. Käännä toinen puoli päälle. Ummista sauma ensin käsin ja sitten haarukalla painellen. Pistele päällykseen muutamia reikiä. Voitele kevyesti vatkatulla munalla. Koristele päällys halutessasi taikinalla.
6. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2