Koti ja keittiö 5/2008
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoa
100 g margariinia tai voita
Täyte:
1 pss vaniljakastikeainesta
1 dl kermaa
2 dl maitoa
150 g mantelimassaa
1 1/2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
Päälle:
raesokeria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä pullataikina. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Valmista vaniljatäyte. Pane kulhoon kerma ja maito ja sekoita joukkoon vaniljakastikeainekset.
4. Voitele tasapohjainen, pyöreä kakkuvuoka. Kauli pienestä palasta kohonnutta pullataikinaa levy, joka peittää vuoan pohjat ja reunat. Leviltä päälle vaniljakastiketta.
5. Kauli lopusta taikinasta ohuehko, suorakulmainen levy. Levitä päälle mantelimassa ja vadelmamarmeladi. Kääri taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa noin 9-10 palaan.
6. Lado palat vuokaan leikkauspinta alaspäin ja anna kohota 30 minuuttia. Voitele pinta munalla. Koristele raesokerilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2