Koti ja keittiö 11/2009
8 - 10 annosta
Pohja:
175 g voita tai margariinia
2/3 dl sokeria
1 keltuainen
4 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
100 g valkosuklaata
4 munaa
1 dl sokeria
2 dl kookoskermaa
150 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
yhden limen raastettu kuori
200 g pakastevadelmia
Vuokien voiteluun:
margariinia
Pinnalle:
kookoshiutaleita
1. Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Valmista täyte. Sulata valkosuklaa paloiteltuna paksupohjaisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Anna hetken jäähtyä.
3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon sokerit, valkosuklaa, kookoskerma ja ranskankerma.
4. Voitele pienet piirasvuoat. Jaa taikina osiin ja kauli tai painele taikina voideltujen vuokien pohjalle ja reunoille.
5. Kaada täyte piiraspohjien päälle. Ripottele päälle vadelmat ja viimeistele kookoshiutaleilla. Paista uunissa 175 - 200 asteessa noin 20 - 30 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa aineksista myös yhden ison piiraan.
Pidennä tällöin paistoaikaa ja paista piirasta uunissa 30 - 40 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2