Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2009

Vadelma-valkosuklaa-kookospiiraat

Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää keltuainen ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi...

8 - 10 an­nos­ta

Poh­ja:

175 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2/3 dl so­ke­ria

1 kel­tu­ai­nen

4 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Täy­te:

100 g val­ko­suk­laa­ta

4 mu­naa

1 dl so­ke­ria

2 dl koo­kos­ker­maa

150 g rans­kan­ker­maa

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

yh­den li­men raas­tet­tu kuo­ri

200 g pa­kas­te­va­del­mia

Vuo­kien voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia

Pin­nal­le:

koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Vaah­do­ta so­ke­ri ja ras­va. Li­sää kel­tu­ai­nen ja veh­nä­jau­hot. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin noin puo­lek­si tun­nik­si.

2. Val­mis­ta täy­te. Su­la­ta val­ko­suk­laa pa­loi­tel­tu­na pak­su­poh­jai­ses­sa kat­ti­las­sa mie­dol­la läm­möl­lä. An­na het­ken jääh­tyä.

3. Riko mu­nat kul­hoon ja vat­kaa nii­den ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon so­ke­rit, val­ko­suk­laa, koo­kos­ker­ma ja rans­kan­ker­ma.

4. Voi­te­le pie­net pii­ras­vuo­at. Jaa tai­ki­na osiin ja kau­li tai pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tu­jen vuo­kien poh­jal­le ja reu­noil­le.

5. Kaa­da täy­te pii­ras­poh­jien pääl­le. Ri­pot­te­le pääl­le va­del­mat ja vii­meis­te­le koo­kos­hiu­ta­leil­la. Pais­ta uu­nis­sa 175 - 200 as­tees­sa noin 20 - 30 mi­nuut­tia.

Vink­ki! Voit val­mis­taa ai­nek­sis­ta myös yh­den ison pii­raan.

Pi­den­nä täl­löin pais­to­ai­kaa ja pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 30 - 40 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ