Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Vaalea konjakkiglögi

Vaalea konjakkiglögi sopii jouluun.

puo­li­kas hil­lot­tu in­ki­vää­ri

3 ka­ne­li­tan­koa

8 kar­de­mum­man sie­men­tä

5–6 nei­lik­kaa

2 dl kon­jak­kia tai bran­dyä

Li­säk­si:

1–1 1/2 l hy­vää ome­na- tai vaa­le­aa ry­pä­le­me­hua ja so­ke­ria maun mu­kaan

kel­tai­sia ru­si­noi­ta ja man­te­lei­ta

1. Pane maus­teet ja al­ko­ho­li puh­taa­seen la­si­purk­kiin ja an­na te­key­tyä pei­tet­ty­nä vä­hin­tään kak­si päi­vää.

2. Kuu­men­na mehu kie­hu­vak­si ja li­sää se­kaan ma­ku­si mu­kaan glö­giu­u­tet­ta ja so­ke­ria.

3. Li­sää la­sei­hin man­te­lei­ta ja ru­si­noi­ta ja tar­joa vaik­ka ter­ve­tu­li­ais­juo­ma­na.