Koti ja Keittiö 04/2006
150 g vaaleita hapankorppuja
1/2 dl kasvislientä
75 g sulatettua voita
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 ruukku villirucolaa
200 g vihreää säilykeparsaa
8–10 anjovisfileetä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
50 g parmesaaniraastetta
1 prk (200 g) ranskankermaa
4 liivatetta
suolaa ja mustapippuria
myllystä
1. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa. Lisää voisula ja kasvisliemi. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta vuoka viileään.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hienonna rucola, jätä hieman lehtiä koristeluun. Kuullota silppuja voissa ja lisää rucola. Anna hautua, kunnes salaatti on pehmennyt. Lisää juustoraaste ja nosta seos liedeltä.
3. Survo anjovisfileet haarukalla. Valuta ja pilko säilykeparsat ja, nosta parsanuput erikseen.
4. Liota liivatteet ja liuota ne kiehuvaan sitruunamehuun.
5. Vaahdota kerma ja lisää ranskankerma ja liivateliemi.
6. Yhdistä täytteen aineet ja kaada pohjalle irtopohjavuokaan niin, että parsannuppuja jää täytteen pinnalle. Pane viileään jähmettymään noin neljäksi tunniksi ja koristele kakku rucolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2