Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/2006

Uuniton anjovispiiras

Hienonna hapankorput tehose­koit­ti­messa. Lisää voisula ja kasvisliemi. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta vuoka viileään...

150 g vaa­lei­ta ha­pan­korp­pu­ja

1/2 dl kas­vis­lien­tä

75 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

50 g voi­ta

1 ruuk­ku vil­li­ru­co­laa

200 g vih­re­ää säi­ly­ke­par­saa

8–10 an­jo­vis­fi­lee­tä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 dl ker­maa

50 g par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 prk (200 g) rans­kan­ker­maa

4 lii­va­tet­ta

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

myl­lys­tä

1. Hie­non­na ha­pan­kor­put te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää voi­su­la ja kas­vis­lie­mi. Pai­ne­le seos ta­sai­ses­ti lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Nos­ta vuo­ka vii­le­ään.

2. Silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Hie­non­na ru­co­la, jätä hie­man leh­tiä ko­ris­te­luun. Kuul­lo­ta silp­pu­ja vois­sa ja li­sää ru­co­la. An­na hau­tua, kun­nes sa­laat­ti on peh­men­nyt. Li­sää juus­to­raas­te ja nos­ta seos lie­del­tä.

3. Sur­vo an­jo­vis­fi­leet haa­ru­kal­la. Va­lu­ta ja pil­ko säi­ly­ke­par­sat ja, nos­ta par­sa­nu­put erik­seen.

4. Li­o­ta lii­vat­teet ja liu­o­ta ne kie­hu­vaan sit­ruu­na­me­huun.

5. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää rans­kan­ker­ma ja lii­va­te­lie­mi.

6. Yh­dis­tä täyt­teen ai­neet ja kaa­da poh­jal­le ir­to­poh­ja­vuo­kaan niin, et­tä par­san­nup­pu­ja jää täyt­teen pin­nal­le. Pane vii­le­ään jäh­met­ty­mään noin nel­jäk­si tun­nik­si ja ko­ris­te­le kak­ku ru­co­lal­la.