Kuva JES BUUSMANN
4 hengelle esim. alkupalaksi
2 rkl oliiviöljyä
75 g kuorittuja manteleita
1–2 tl suolaa
15 g voita
1 rkl juoksevaa hunajaa
½ punainen chili
200–300 g perattuja ruusunmarjoja,
150 g vuohenjuustoa (pötkö)
4 kourallista erilaisia salaatinlehtiä
2 rkl (neitsyt)oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa.
Lisäksi:
krutonkeja tai maalaisleipää
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda manteleita öljyssä, kunnes ne ruskistuvat hieman. Mausta suolalla. Anna manteleiden jäähtyä.
2. Hienonna chili ja perkaa ruusunmarjat. Sulata voi pannulla ja lisää hunaja. Sekoita. Lisää chili ja ruusunmarjat. Paista, kunnes ruusunmarjat ovat pehmenneet.
3. Kytke uunin grillivastus päälle. Viipaloi vuohenjuusto ja laita palat uunipellille. Laita uunipelti toiseksi ylimmälle tasolle ja paahda vuohenjuustoa pari minuuttia, kunnes se saa kauniin värin.
4. Sekoita oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Pyöräytä salaatinlehdet kastikkeessa ja jaa ne neljälle lautaselle. Lisää päälle paahdetut vuohenjuustoviipaleet sekä kypsennetyt ruusunmarjat. Ripottele päälle suolattuja manteleita. Tarjoile krutonkien tai leivän kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2