Artikkeli

Kuva JES BUUS­MANN

Uunissa paahdettu vuohenjuusto ruusunmarja-salaattipedillä

4 hen­gel­le esim. al­ku­pa­lak­si

2 rkl olii­vi­öl­jyä

75 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta

1–2 tl suo­laa

15 g voi­ta

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

½ pu­nai­nen chili

200–300 g pe­rat­tu­ja ruu­sun­mar­jo­ja,

150 g vuo­hen­juus­toa (pöt­kö)

4 kou­ral­lis­ta eri­lai­sia sa­laa­tin­leh­tiä

2 rkl (neit­syt)olii­vi­öl­jyä

2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa.

Li­säk­si:

kru­ton­ke­ja tai maa­lais­lei­pää

1. Kuu­men­na olii­vi­öl­jy pan­nul­la. Paah­da man­te­lei­ta öl­jys­sä, kun­nes ne rus­kis­tu­vat hie­man. Maus­ta suo­lal­la. An­na man­te­lei­den jääh­tyä.

2. Hie­non­na chili ja per­kaa ruu­sun­mar­jat. Su­la­ta voi pan­nul­la ja li­sää hu­na­ja. Se­koi­ta. Li­sää chili ja ruu­sun­mar­jat. Pais­ta, kun­nes ruu­sun­mar­jat ovat peh­men­neet.

3. Kyt­ke uu­nin gril­li­vas­tus pääl­le. Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to ja lai­ta pa­lat uu­ni­pel­lil­le. Lai­ta uu­ni­pel­ti toi­sek­si ylim­mäl­le ta­sol­le ja paah­da vuo­hen­juus­toa pari mi­nuut­tia, kun­nes se saa kau­niin vä­rin.

4. Se­koi­ta olii­vi­öl­jy ja bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka. Pyö­räy­tä sa­laa­tin­leh­det kas­tik­kees­sa ja jaa ne nel­jäl­le lau­ta­sel­le. Li­sää pääl­le paah­de­tut vuo­hen­juus­to­vii­pa­leet sekä kyp­sen­ne­tyt ruu­sun­mar­jat. Ri­pot­te­le pääl­le suo­lat­tu­ja man­te­lei­ta. Tar­joi­le kru­ton­kien tai lei­vän kans­sa.