Koti ja Keittiö 09/06
4 napakkaa ja kiinteäkuorista omenaa
Täyte:
3 rkl fariinisokeria
2 tl tuoretta inkivääriä
raastettuna
2 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
noin 3 rkl rouhittuja pekaani-, saksan- tai maapähkinöitä
Kookos-kinuskikastike:
1 pieni prk (165 ml) kookosmaitoa
1/2 dl sokeria
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl voita tai margariinia
1. Poraa omenoista siemenkodat pois. Lado omenat vuokaan.
2. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi tahnaksi.
3. Laita täytettä kunkin omenan sisälle pienellä lusikalla. Ripottele päälle pähkinärouhetta. Kypsennä omenoita uunissa 200 asteessa 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.
4. Valmista sillä aikaa kinuski. Sekoita kattilassa kookosmaito, sokeri ja hunaja. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike hieman sakenee. Lisää voi ja anna jäähtyä hieman tai kokonaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2