Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Uuniomenat ja kookos-kinuskikastike

Poraa omenoista siemenkodat pois. Lado omenat vuokaan...

4 na­pak­kaa ja kiin­te­ä­kuo­ris­ta ome­naa

Täy­te:

3 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

2 rkl voi­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Pääl­le:

noin 3 rkl rou­hit­tu­ja pe­kaa­ni-, sak­san- tai maa­päh­ki­nöi­tä

Koo­kos-ki­nus­ki­kas­ti­ke:

1 pie­ni prk (165 ml) koo­kos­mai­toa

1/2 dl so­ke­ria

1/2 dl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Po­raa ome­nois­ta sie­men­ko­dat pois. Lado ome­nat vuo­kaan.

2. Se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­neet ta­sai­sek­si tah­nak­si.

3. Lai­ta täy­tet­tä kun­kin ome­nan si­säl­le pie­nel­lä lu­si­kal­la. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nä­rou­het­ta. Kyp­sen­nä ome­noi­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 45–60 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat peh­men­neet.

4. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa ki­nus­ki. Se­koi­ta kat­ti­las­sa koo­kos­mai­to, so­ke­ri ja hu­na­ja. Kie­hau­ta ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 10 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke hie­man sa­ke­nee. Li­sää voi ja an­na jääh­tyä hie­man tai ko­ko­naan.