Kookas lahna, jonka suomupanssari on voimakasta tekoa
3 tl merisuolaa
1 tl valkopippuria
nippu yrttejä: tilliä, ruohosipulia, oreganoa, basilikaa, laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1. Teurasta lahna saalistuspaikalla ja laske veri pois. Perkaa ja huuhtaise. Pyyhi paperilla vatsaontelo kuivaksi ja täytä maustein. Kaada onteloon myös valkoviini ja aseta kala foliolle laakealle uunipellille hiukan nojalleen niin, että täytteen aineet pysyvät vatsaontelossa.
2. Hiero suolaa myös kalan poskiin, ne ovat lahnan makein osa. Kalaa ei tällä kertaa tarvitse suomustaa, jättisuomut toimivat haudutuspanssarina.
3. Anna kalan hautua 225- asteisessa uunissa noin tunnin verran.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2