Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 06-07/07

Uunikuivatuilla tomaateilla höystetty juustosalaatti ja valko­si­pu­lic­ros­tinit

Puolita tomaatit ja laita uunipellille leivinpaperille leikkuupinta ylöspäin. Paahda tomaa­tin­puo­lik­kaita uunissa 120–140 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä...

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

300 g vih­rei­tä pa­pu­ja

2 ruuk­kua ru­co­laa

1 ruuk­ku sa­laat­tia (esim. fri­see-, jää- tai leh­ti­sa­laat­tia)

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

1 pie­neh­kö sa­laat­ti­si­pu­li

20 ka­la­ma­ta­o­lii­via

200 g peh­me­ää vuo­hen­mai­to- tai fe­ta­juus­toa

Li­säk­si:

puo­li­kas ci­a­bat­ta tai pa­ton­ki

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 rkl olii­vi­öl­jyä

Kas­ti­ke:

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1/2 tl hu­na­jaa tai ri­paus so­ke­ria

6 rkl olii­vi­öl­jyä

1. Puo­li­ta to­maa­tit ja lai­ta uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Paah­da to­maa­tin­puo­lik­kai­ta uu­nis­sa 120–140 as­tees­sa noin tun­ti. An­na jääh­tyä.

2. Leik­kaa pa­vut so­pi­vik­si pät­kik­si ja kie­hau­ta kyp­sik­si. Va­lu­ta ja jääh­dy­tä.

3. Revi ru­co­lat, leh­ti­sa­laa­tit ja ba­si­li­ka so­pi­vik­si suu­pa­loik­si. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Va­lu­ta ja leik­kaa juus­to kuu­ti­oik­si.

4. Se­koi­ta sa­laa­tin ai­nek­set va­ro­vas­ti kes­ke­nään, an­nos­te­le lau­ta­sil­le tai tar­joi­lu­va­dil­le ja nos­te­le pääl­le uu­ni­kui­va­tut to­maa­tit. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set kes­ke­nään ja pirs­ko­ta kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pääl­le.

5. Leik­kaa lei­pä vii­pa­leik­si. Pu­ris­ta val­ko­si­pu­lin­kyn­net öl­jyyn ja si­ve­le lei­pä­pa­lat öl­jyl­lä. Paah­da val­ko­si­pu­li­lei­vät gril­lis­sä mo­lem­min puo­lin ra­peik­si ja tar­joa sa­laa­tin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ