Koti ja Keittiö 06-07/07
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
300 g vihreitä papuja
2 ruukkua rucolaa
1 ruukku salaattia (esim. frisee-, jää- tai lehtisalaattia)
1 ruukku basilikaa
1 pienehkö salaattisipuli
20 kalamataoliivia
200 g pehmeää vuohenmaito- tai fetajuustoa
Lisäksi:
puolikas ciabatta tai patonki
1–2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
Kastike:
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
1/2 tl hunajaa tai ripaus sokeria
6 rkl oliiviöljyä
1. Puolita tomaatit ja laita uunipellille leivinpaperille leikkuupinta ylöspäin. Paahda tomaatinpuolikkaita uunissa 120–140 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa pavut sopiviksi pätkiksi ja kiehauta kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.
3. Revi rucolat, lehtisalaatit ja basilika sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Valuta ja leikkaa juusto kuutioiksi.
4. Sekoita salaatin ainekset varovasti keskenään, annostele lautasille tai tarjoiluvadille ja nostele päälle uunikuivatut tomaatit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskota kastiketta salaatin päälle.
5. Leikkaa leipä viipaleiksi. Purista valkosipulinkynnet öljyyn ja sivele leipäpalat öljyllä. Paahda valkosipulileivät grillissä molemmin puolin rapeiksi ja tarjoa salaatin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2