Artikkeli

Uunijuurekset

Leikkaa kuoritut juurekset viipaleiksi ja lado voin kanssa 200-asteisessa uunissa kuumennettuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia ja mausta juurekset suolalla ja fenkolilla tai kuminalla...

4 pals­ter­nak­kaa

1 lant­tu

2 rkl voi­ta

2 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia tai hu­na­jaa

1 tl suo­laa

fen­ko­lin­sie­me­niä tai

ku­mi­noi­ta

1. Leik­kaa kuo­ri­tut juu­rek­set vii­pa­leik­si ja lado voin kans­sa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kuu­men­net­tuun uu­ni­vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le sii­rap­pia ja maus­ta juu­rek­set suo­lal­la ja fen­ko­lil­la tai ku­mi­nal­la.

2. Pane vuo­ka ta­kai­sin uu­niin ja an­na hau­tua, kun­nes juu­rek­set ovat peh­mei­tä eli puo­li­sen tun­tia.

Vih­je: Kas­vis­sy­o­jän an­nok­sis­sa al­ku­pa­la­lei­vil­le ke­rä­tään vah­vem­pi kas­vis­ker­ros, pa­ke­tit täy­te­tään pel­käl­lä run­saam­mal­la sie­ni-si­pu­li­se­ok­sel­la ja juu­res­va­dis­ta teh­dään tuh­ti, mu­kaan voi kie­haut­taa myös kau­den kas­vis­ta, ruu­su­kaa­lia.

Koti ja keit­tiö 10/2002