4 palsternakkaa
1 lanttu
2 rkl voita
2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
fenkolinsiemeniä tai
kuminoita
1. Leikkaa kuoritut juurekset viipaleiksi ja lado voin kanssa 200-asteisessa uunissa kuumennettuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia ja mausta juurekset suolalla ja fenkolilla tai kuminalla.
2. Pane vuoka takaisin uuniin ja anna hautua, kunnes juurekset ovat pehmeitä eli puolisen tuntia.
Vihje: Kasvissyojän annoksissa alkupalaleiville kerätään vahvempi kasviskerros, paketit täytetään pelkällä runsaammalla sieni-sipuliseoksella ja juuresvadista tehdään tuhti, mukaan voi kiehauttaa myös kauden kasvista, ruusukaalia.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ