Koti ja keittiö 01/05
(4 annosta)
4 viipaletta kahvikakkua (tai pientä palaa kääretorttulevyä)
1-2 säilykepäärynän puolikasta
noin 1/2 dl marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita)
1-2 sokeriliemeen säilöttyä inkivääriä
1 rkl limetin tai sitruunan mehua
1/2 l vaniljajäätelöä
Marenki:
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
1. Laita kakun- tai kääretorttulevyn pala neljän pienen, uuninkestävän annosvuoan pohjalle. Kostuta kevyesti säilykepäärynöiden liemellä.
2. Kuutioi päärynät ja sekoita joukkoon marjat sekä aivan pieneksi pilkottu inkivääri. Purista päälle limetin tai sitruunan mehu ja sekoita ainekset. Annostele hedelmämarjaseos vuokiin kakkupalojen päälle.
3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
4. Leikkaa suoraan pakastimesta otettu jäätelö reiluiksi kuutioiksi ja laita ne vuokiin hedelmien ja marjojen päälle. Lusikoi marenkivaahto vuokiin päällimmäiseksi niin, että se peittää kauttaaltaan jäätelön.
5. Pane annokset 200-asteiseen uuniin noin 3-4 minuutiksi, kunnes marenki saa hieman väriä. Tarjoa heti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2