Artikkeli

Koti ja keit­tiö 01/05

Uunijäätelöt

Laita kakun- tai kääretorttulevyn pala neljän pienen, uuninkestävän annosvuoan pohjalle. Kostuta kevyesti säily­ke­pää­ry­nöiden liemellä...

(4 an­nos­ta)

4 vii­pa­let­ta kah­vi­kak­kua (tai pien­tä pa­laa kää­re­tort­tu­le­vyä)

1-2 säi­ly­ke­pää­ry­nän puo­li­kas­ta

noin 1/2 dl mar­jo­ja (esim. va­del­mia ja mus­ti­koi­ta)

1-2 so­ke­ri­lie­meen säi­löt­tyä in­ki­vää­riä

1 rkl li­me­tin tai sit­ruu­nan me­hua

1/2 l va­nil­ja­jää­te­löä

Ma­ren­ki:

2 val­ku­ais­ta

3/4 dl so­ke­ria

1. Lai­ta ka­kun- tai kää­re­tort­tu­le­vyn pala nel­jän pie­nen, uu­nin­kes­tä­vän an­nos­vuo­an poh­jal­le. Kos­tu­ta ke­vy­es­ti säi­ly­ke­pää­ry­nöi­den lie­mel­lä.

2. Kuu­ti­oi pää­ry­nät ja se­koi­ta jouk­koon mar­jat sekä ai­van pie­nek­si pil­kot­tu in­ki­vää­ri. Pu­ris­ta pääl­le li­me­tin tai sit­ruu­nan mehu ja se­koi­ta ai­nek­set. An­nos­te­le he­del­mä­mar­ja­se­os vuo­kiin kak­ku­pa­lo­jen pääl­le.

3. Val­mis­ta ma­ren­ki. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri vä­hi­tel­len vaah­dot­ta­mi­sen lop­pu­vai­hees­sa. Jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes ma­ren­ki on ko­vaa ja kiil­tä­vää ja py­syy kul­hos­sa, kun sen kään­tää ylö­sa­lai­sin.

4. Leik­kaa suo­raan pa­kas­ti­mes­ta otet­tu jää­te­lö rei­luik­si kuu­ti­oik­si ja lai­ta ne vuo­kiin he­del­mien ja mar­jo­jen pääl­le. Lu­si­koi ma­ren­ki­vaah­to vuo­kiin pääl­lim­mäi­sek­si niin, et­tä se peit­tää kaut­taal­taan jää­te­lön.

5. Pane an­nok­set 200-as­tei­seen uu­niin noin 3-4 mi­nuu­tik­si, kun­nes ma­ren­ki saa hie­man vä­riä. Tar­joa heti.