Koti ja Keittiö 8/2010KUVA ULLAMAIJA HÄMÄLÄINEN
noin 600 g uusia perunoita
karkeaa merisuolaa
Savukalatahna:
noin 300 g savukalaa,
esim. muikkuja tai silakoita
1 prk (200 g) ranskankermaa
1–2 rkl tuoretta ruohosipulia
hienonnettuna
noin 1 tl piparjuuritahnaa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
1. Pese perunat hyvin, mutta jätä kuori. Leikkaa ristiviilto jokaisen perunan päälle.
2. Levitä uunivuokaan tai -pannulle noin sentin kerros merisuolaa. Asettele perunat suolapedille ristiviilto ylöspäin. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa savukalatahna. Poista savukaloista nahka ja ruodot. Sekoita mausteet ranskankermaan. Pyöräytä tahnaan lopuksi myös kalat.
4. Lusikoi savukalatahnaa perunoiden päälle. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa pikkusyötävänä.
Valmistusaika: noin 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2