Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Tyrnivispipuuro

Soseuta tyrnit ja siivilöi sose halutessasi. Mittaa vesi kattilaan. Lisää appelsiineista puristettu mehu (yhteensä 2 1/2 dl) ja tyrnisose kattilaan...

7 1/2 dl vet­tä

kah­den ap­pel­sii­nin mehu (noin 2 1/2 dl)

200 g tyr­ni­mar­jo­ja

2 dl tum­mia man­na­suu­ri­moi­ta

1/2 tl suo­laa

1 1/2 dl so­ke­ria

1. So­seu­ta tyr­nit ja sii­vi­löi sose ha­lu­tes­sa­si.

2. Mit­taa vesi kat­ti­laan. Li­sää ap­pel­sii­neis­ta pu­ris­tet­tu mehu (yh­teen­sä 2 1/2 dl) ja tyr­ni­so­se kat­ti­laan. Kuu­men­na seos kie­hu­vak­si ja li­sää jouk­koon man­na­suu­ri­mot sa­mal­la koko ajan se­koit­ta­en. Hau­du­ta puu­roa mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia. Maus­ta suo­lal­la ja so­ke­ril­la ja jääh­dy­tä.

3. Vat­kaa jääh­ty­nyt puu­ro kuoh­ke­ak­si säh­kö­vat­kai­mel­la. Tar­joa kyl­män mai­don kera.