Koti ja Keittiö 04/07
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (20 % rasvaa)
1 prk (250 g) sitruunalla maustettua maitorahkaa
4–5 liivatelehteä
1 dl tyrnimehua
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Tyrnikastike:
2 dl tyrnimehua
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 tl sitruunamehua
1. Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan.
2. Vaahdota kerma.
3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna osa tyrnimehusta kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen.
4. Sekoita rahka, tyrnimehu, maissitärkkelys ja sokerit. Sekoita liivateseos ohuena nauhana joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan ja pane viileään hyytymään noin 3–4 tunniksi.
6. Valmista kastike. Pane kattilaan kaikki muut ainekset paitsi sitruunamehu. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta sivuun ja mausta sitruunamehulla. Jäähdytä ja nosta viileään.
7. Kumoa hyydyke vuoasta ja tarjoile lisänä viileää tyrnikastiketta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2