Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 04/07

Tyrni-rahkahyydyke

Pane liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma...

2 1/2 dl vaah­tou­tu­vaa ker­ma­val­mis­tet­ta (20 % ras­vaa)

1 prk (250 g) sit­ruu­nal­la maus­tet­tua mai­to­rah­kaa

4–5 lii­va­te­leh­teä

1 dl tyr­ni­me­hua

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Tyr­ni­kas­ti­ke:

2 dl tyr­ni­me­hua

1 dl so­ke­ria

2 rkl mais­si­tärk­ke­lys­tä

2 tl sit­ruu­na­me­hua

1. Pane lii­vat­teet kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Vaah­do­ta ker­ma.

3. Pu­ris­ta lii­vat­teis­ta yli­mää­räi­nen vesi pois. Kuu­men­na osa tyr­ni­me­hus­ta kie­hu­vak­si ja liu­o­ta lii­vat­teet sii­hen.

4. Se­koi­ta rah­ka, tyr­ni­me­hu, mais­si­tärk­ke­lys ja so­ke­rit. Se­koi­ta lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na jouk­koon. Li­sää ker­ma­vaah­to ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Kaa­da seos kyl­mäl­lä ve­del­lä huuh­dot­tuun vuo­kaan ja pane vii­le­ään hyy­ty­mään noin 3–4 tun­nik­si.

6. Val­mis­ta kas­ti­ke. Pane kat­ti­laan kaik­ki muut ai­nek­set pait­si sit­ruu­na­me­hu. Kuu­men­na ja an­na kie­hua hil­jal­leen 3–4 mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en. Nos­ta si­vuun ja maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la. Jääh­dy­tä ja nos­ta vii­le­ään.

7. Ku­moa hyy­dy­ke vuo­as­ta ja tar­joi­le li­sä­nä vii­le­ää tyr­ni­kas­ti­ket­ta.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ