Artikkeli

Teks­ti Maj Knau­er

Ku­vat Ma­ria Nor­re­gaard

Suo­mek­si toi­mit­ta­nut An­na-Lii­sa Hä­mä­läi­nen

Tuorehernekeitto ja minttupesto

Tuorehernekeitto valmistuu pakasteherneistä. Tarjoa se raikkaan minttu-mantelipeston kera.

6 ke­vät­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

olii­vi­öl­jyä

3 vii­pa­let­ta pe­ko­nia

500 g pa­kas­tet­tu­ja her­nei­tä

1 dl val­ko­vii­niä

1 l kas­vis­lien­tä

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl kuo­hu­ker­maa

Ko­ris­te­luun:

tuo­ret­ta kir­ve­liä

Mint­tu­pes­to:

50 g suo­la­man­te­lei­ta

1 ruuk­ku tuo­ret­ta mint­tua

50 g par­me­saa­nia

½ dl sit­ruu­na­me­hua

1. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lit. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

2. Kuu­men­na tilk­ka olii­vi­öl­jyä ka­sa­ris­sa. Pil­ko pe­ko­ni pie­nik­si pa­loik­si. Kuul­lo­ta pe­ko­nia, ke­vät­si­pu­lia ja val­ko­si­pu­lia öl­jys­sä niin, et­tä si­pu­lit ei­vät rus­kis­tu.

3. Li­sää her­neet ja kei­tä pari mi­nuut­tia. Li­sää vii­ni ja an­na sen kie­hua ko­koon.

4. Li­sää kas­vis­lie­mi ja an­na kei­ton po­ris­ta pie­nel­lä läm­möl­lä 10–15 mi­nuut­tia.

5. So­seu­ta keit­to sau­va­se­koit­ti­mel­la. Maus­ta ma­ku­si mu­kaan suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

6. Li­sää ker­ma ja kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si.

7. Val­mis­ta mint­tu­pes­to. Lai­ta kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­meen ja an­na se­koit­ti­men käy­dä, kun­nes pes­to on ta­sais­ta ja hie­noa. Säi­ly­tä pes­to jää­kaa­pis­sa kan­nel­li­ses­sa pur­kis­sa.

8. Tar­joa keit­to vii­le­än mint­tu­pes­ton ja tuo­reen kir­ve­lin kera.

Kat­so myös nämä:

Gril­la­tut maa­lais­lei­vät ja her­ne­pes­to

Leh­ti­kaa­li-kik­her­ne­keit­to

Her­ne­pes­to

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ