Teksti Maj Knauer
Kuvat Maria Norregaard
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
6 kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
3 viipaletta pekonia
500 g pakastettuja herneitä
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl kuohukermaa
Koristeluun:
tuoretta kirveliä
Minttupesto:
50 g suolamanteleita
1 ruukku tuoretta minttua
50 g parmesaania
½ dl sitruunamehua
1. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
2. Kuumenna tilkka oliiviöljyä kasarissa. Pilko pekoni pieniksi paloiksi. Kuullota pekonia, kevätsipulia ja valkosipulia öljyssä niin, että sipulit eivät ruskistu.
3. Lisää herneet ja keitä pari minuuttia. Lisää viini ja anna sen kiehua kokoon.
4. Lisää kasvisliemi ja anna keiton porista pienellä lämmöllä 10–15 minuuttia.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurilla.
6. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi.
7. Valmista minttupesto. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna sekoittimen käydä, kunnes pesto on tasaista ja hienoa. Säilytä pesto jääkaapissa kannellisessa purkissa.
8. Tarjoa keitto viileän minttupeston ja tuoreen kirvelin kera.
Katso myös nämä:
Grillatut maalaisleivät ja hernepesto
Lehtikaali-kikhernekeitto
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2