200 g tummaa suklaata
125 g voita
150 g kuorittuja manteleita tai mantelijauhetta
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl mantelilikööriä
Raparperihilloke:
500 g raparperia
1 verigreippi
1/2 dl valkoviiniä
2 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tähtianista
1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata ne vesihauteessa ja siirrä odottamaan.
2. Jauha mantelit hienoksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen mantelijauhetta ja suklaa-voisulaa sekä vehnäjauhoja. Lisää lopuksi likööri.
4. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ja kaada siihen kakkutaikina. Paista kakkua 175-asteisen uuninkeskitasossa, noin 45-50 minuuttia. Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä kakku leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se vuoastaan. Tarjoile raparperihillokkeen kanssa.
5. Kuori ja paloittele raparperit. Kuori greippi ja poista siitä sekä uloimmat että sisemmät kalvot. Leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
6. Mittaa kattilaan raparperinpalat, greippikuutiot mehuineen, valkoviini ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä siemenet pois. Lisää siemenet kattilaan kardemumman ja tähtianisten kanssa.
7. Kiehauta ainekset ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile hilloke lämpimänä tai jäähtyneenä suklaakakun kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2