Artikkeli

Tumma suklaakakku ja raparperihilloke

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata ne vesihauteessa ja siirrä odottamaan...

200 g tum­maa suk­laa­ta

125 g voi­ta

150 g kuo­rit­tu­ja man­te­lei­ta tai man­te­li­jau­het­ta

4 mu­naa

1 3/4 dl so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl man­te­li­li­köö­riä

Ra­par­pe­ri­hil­lo­ke:

500 g ra­par­pe­ria

1 ve­rig­reip­pi

1/2 dl val­ko­vii­niä

2 dl so­ke­ria

1/2 va­nil­ja­tan­ko

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

2 täh­ti­a­nis­ta

1. Pa­loit­te­le suk­laa ja voi kat­ti­laan. Su­la­ta ne ve­si­hau­tees­sa ja siir­rä odot­ta­maan.

2. Jau­ha man­te­lit hie­nok­si te­ho­se­koit­ti­mes­sa tai mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Vat­kaa mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si.

3. Li­sää muna-so­ke­ri­vaah­toon vuo­ro­tel­len man­te­li­jau­het­ta ja suk­laa-voi­su­laa sekä veh­nä­jau­ho­ja. Li­sää lo­puk­si li­köö­ri.

4. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka ja kaa­da sii­hen kak­ku­tai­ki­na. Pais­ta kak­kua 175-as­tei­sen uu­nin­kes­ki­ta­sos­sa, noin 45-50 mi­nuut­tia. Jos pin­ta näyt­tää saa­van lii­ak­si vä­riä, pei­tä kak­ku lei­vin­pa­pe­ril­la. An­na ka­kun jääh­tyä ja ir­ro­ta se vuo­as­taan. Tar­joi­le ra­par­pe­ri­hil­lok­keen kans­sa.

5. Kuo­ri ja pa­loit­te­le ra­par­pe­rit. Kuo­ri greip­pi ja pois­ta sii­tä sekä uloim­mat et­tä si­sem­mät kal­vot. Leik­kaa he­del­mä­li­ha pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

6. Mit­taa kat­ti­laan ra­par­pe­rin­pa­lat, greip­pi­kuu­ti­ot me­hui­neen, val­ko­vii­ni ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja kaa­vi sii­tä sie­me­net pois. Li­sää sie­me­net kat­ti­laan kar­de­mum­man ja täh­ti­a­nis­ten kans­sa.

7. Kie­hau­ta ai­nek­set ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia. Tar­joi­le hil­lo­ke läm­pi­mä­nä tai jääh­ty­nee­nä suk­laa­ka­kun kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ