Artikkeli

Tuliset jättikatkaravut ja uunikasvikset

(4 an­nos­ta)

500 g jät­ti­kat­ka­ra­vun

pyrs­tö­jä

1 pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

12 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl öl­jyä

1 li­me­tin mehu

ri­paus so­ke­ria

(suo­laa)

Uu­ni­kas­vik­set:

500 g pe­ru­noi­ta

(kiin­teä la­ji­ke)

2 pu­na­si­pu­lia

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

1 vih­reä pap­ri­ka

1 ra­sia (250 g)

kir­sik­ka­to­maat­te­ja

olii­vi­öl­jyä

kar­ke­aa me­ri­suo­laa

1. Val­mis­ta uu­ni­kas­vik­set.

Pese ja loh­ko pe­ru­nat. Kuo­ri

ja loh­ko si­pu­lit. Pese ja hal­kai­se

pap­ri­kat, pois­ta sie­me­net

ja kan­nat ja pa­loit­te­le

pap­ri­kat isoh­koik­si pa­loik­si.

Lai­ta kas­vik­set lei­vin­pa­pe­rin

pääl­le uu­ni­pan­nul­le. Pirs­ko­ta­pääl­le olii­vi­öl­jyä ja ri­pot­te­le

me­ri­suo­laa. Kyp­sen­nä uu­nis­sa

200 as­tees­sa noin 40

mi­nuut­tia. Kään­te­le kas­vik­sia

kyp­sen­nyk­sen ai­ka­na

muu­ta­man ker­ran. Li­sää

huuh­del­lut to­maa­tit ja kyp­sen­nä

vie­lä 5-10 mi­nuut­tia.

2. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­ka pi­tuus­suun­nas­sa,

pois­ta sie­me­net

ja hie­non­na. Hie­non­na

myös val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuu­men­na öl­jy pais­tin­pan­nul­la,

li­sää hie­non­net­tu

val­ko­si­pu­li ja chi­li­pap­ri­ka ja

kään­te­le het­ki. Li­sää li­met­ti­me­hu

ja so­ke­ri ja se­koi­ta,

kun­nes so­ke­ri liu­ke­nee. Li­sää

ra­vun­pyrs­töt ja pais­ta

pari mi­nuut­tia koko ajan

kään­nel­len. Ri­pot­te­le ha­lu­tes­sa­si

pääl­le vie­lä hie­man

suo­laa.

Val­mis­tu­sai­ka: uu­ni­kas­vik­set

noin 60 min, jät­ti­kat­ka­ra­vut

noin 10 min

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 13,50 €

Koti ja keit­tiö 4/2004

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ