(4 annosta)
500 g jättikatkaravun
pyrstöjä
1 punainen chilipaprika
12 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 limetin mehu
ripaus sokeria
(suolaa)
Uunikasvikset:
500 g perunoita
(kiinteä lajike)
2 punasipulia
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa
1. Valmista uunikasvikset.
Pese ja lohko perunat. Kuori
ja lohko sipulit. Pese ja halkaise
paprikat, poista siemenet
ja kannat ja paloittele
paprikat isohkoiksi paloiksi.
Laita kasvikset leivinpaperin
päälle uunipannulle. Pirskotapäälle oliiviöljyä ja ripottele
merisuolaa. Kypsennä uunissa
200 asteessa noin 40
minuuttia. Kääntele kasviksia
kypsennyksen aikana
muutaman kerran. Lisää
huuhdellut tomaatit ja kypsennä
vielä 5-10 minuuttia.
2. Halkaise chilipaprika pituussuunnassa,
poista siemenet
ja hienonna. Hienonna
myös valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla,
lisää hienonnettu
valkosipuli ja chilipaprika ja
kääntele hetki. Lisää limettimehu
ja sokeri ja sekoita,
kunnes sokeri liukenee. Lisää
ravunpyrstöt ja paista
pari minuuttia koko ajan
käännellen. Ripottele halutessasi
päälle vielä hieman
suolaa.
Valmistusaika: uunikasvikset
noin 60 min, jättikatkaravut
noin 10 min
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 13,50 €
Koti ja keittiö 4/2004
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2