Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2006

Tulinen lohi-katkarapu-nuudelikeitto

Inkivääri, chili ja sitruunamehu maustavat lohikatkarapu-nuudelikeiton kirkkaan liemen.

400 g loh­ta fi­lee­nä

1 1/2 l ka­na­lien­tä

1 rkl hie­non­net­tua in­ki­vää­riä

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 tl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1–2 pu­nais­ta chi­liä

noin 5 cm:n pala pur­joa

50 g so­ke­ri­her­nei­tä

100 g rii­si­ver­mi­sel­le­jä

200 g jät­ti­kat­ka­ra­pu­ja tai

iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

1/2 li­me­tin mehu

2–3 rkl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

1. Pois­ta lo­hes­ta nah­ka ja ruo­dot ja kuu­ti­oi kala.

2. Kie­hau­ta ka­na­lie­mi kat­ti­las­sa. Kuo­ri ja hie­non­na in­ki­vää­ri ja val­ko­si­pu­li ja li­sää lie­meen. Li­sää myös fa­rii­ni­so­ke­ri ja ka­la­kas­ti­ke. An­na kie­hua hil­jal­leen noin 5 mi­nuut­tia.

3. Hal­kai­se so­ke­ri­her­neet, li­sää lie­meen ja jat­ka keit­tä­mis­tä noin 10 mi­nuut­tia.

4. Hal­kai­se, huuh­te­le ja vii­pa­loi pur­jo. Hal­kai­se chili pi­tuus­suun­nas­sa, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chili. Li­sää pur­jo­vii­pa­leet, hie­non­net­tu chili ja lo­hi­kuu­ti­ot keit­toon. Hau­du­ta vie­lä 5–10 mi­nuut­tia.

5. Li­sää lo­puk­si keit­toon pät­ki­tyt rii­si­ver­mi­sel­lit ja kat­ka­ra­vut. Kie­hau­ta ja maus­ta li­met­ti­me­hul­la ja hie­non­ne­tul­la, tuo­reel­la ko­ri­an­te­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ