Koti ja keittiö 3/2006
400 g lohta fileenä
1 1/2 l kanalientä
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 tl fariinisokeria
3 rkl kalakastiketta
1–2 punaista chiliä
noin 5 cm:n pala purjoa
50 g sokeriherneitä
100 g riisivermisellejä
200 g jättikatkarapuja tai
isoja katkarapuja
1/2 limetin mehu
2–3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1. Poista lohesta nahka ja ruodot ja kuutioi kala.
2. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli ja lisää liemeen. Lisää myös fariinisokeri ja kalakastike. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
3. Halkaise sokeriherneet, lisää liemeen ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia.
4. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Halkaise chili pituussuunnassa, poista siemenet ja hienonna chili. Lisää purjoviipaleet, hienonnettu chili ja lohikuutiot keittoon. Hauduta vielä 5–10 minuuttia.
5. Lisää lopuksi keittoon pätkityt riisivermisellit ja katkaravut. Kiehauta ja mausta limettimehulla ja hienonnetulla, tuoreella korianterilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2