Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
100 g voita
2–3 rkl kylmää vettä
Täyte:
200 g tummaa suklaata
2 dl erikoiskermaa
1 rkl kirsikkalientä tai
kirsikkaviinaa
Päälle:
säilöttyjä kirsikoita
kaakaokermavaahtoa
1. Sekoita pohjataikina. Nypi jauhot ja voi sekaisin ja kostuta seos kylmällä vedellä. Vaivaa tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperisuikaleella vuorattuun irtopohjavuokaan, myös reunoille, täytä herneillä ja kypsennä 175-asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ja poista herneet.
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa tai mikrossa ja vatkaa suklaan joukkoon. Vaivaa seos kiiltäväksi. Mausta kirsikkaliemellä tai -viinalla.
3. Kumoa tryffeliseos piirakkapohjan päälle vuokaan ja anna jäähtyä kunnolla kylmässä. Tarjoa säilykekirsikoiden ja kaakaojauheella maustetun kermavaahdon kanssa.
Vihje: Tryffelikakkuun sopivat myös vadelmat ja vadelmalikööri tai lakat ja lakkalikööri.
Koti ja keittiö 12/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2