Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/2006

Toska­kuor­rut­teinen omenaboston

Muhkean omenabostonin toskakuorrute on maustettu kanelilla ja neilikalla.

Pul­la­tai­ki­na:

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 tl suo­laa

1 dl so­ke­ria

1 1/2 tl kar­de­mum­maa

1 muna

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia

Täy­te:

50 g peh­me­ää mar­ga­rii­nia tai

voi­ta

noin 2 dl ome­na­mar­me­la­dia

3 rkl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Voi­te­luun:

muna

Tos­ka­kuor­ru­tus:

50 g man­te­li­las­tu­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3/4 dl so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

ri­paus nei­lik­kaa

1 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl vet­tä

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää maus­teet ja muna. Li­sää jau­ho­ja vä­hi­tel­len ja vai­vaa tai­ki­na hy­vin. Li­sää peh­meä ras­va lop­pu­vai­hees­sa. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta lii­nal­la pei­tet­ty­nä kak­sin­ker­tai­sek­si.

2. Kau­li tai­ki­na noin 30 x 50 cm:n le­vyk­si. Le­vi­tä le­vyl­le peh­meä ras­va ja ome­na­mar­me­la­di. Ri­pot­te­le pääl­le so­ke­rit. Kää­ri levy rul­lal­le ja leik­kaa noin 4 cm pak­suik­si pa­loik­si. Nos­ta pa­lat leik­kuu­pin­ta ylös­päin voi­del­tuun uu­ni- tai kak­ku­vuo­kaan. An­na ko­ho­ta, voi­te­le mu­nal­la ja pais­ta uu­nin ala­ta­sol­la 175 as­tees­sa 35–40 mi­nuut­tia.

3. Mit­taa kuor­rut­teen ai­nek­set kat­ti­laan, kie­hau­ta ja le­vi­tä bos­ton­pul­lan pääl­le. Pais­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes kuor­ru­te on kul­lan­rus­kea.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ