Koti ja Keittiö 3/2006
Pullataikina:
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 1/2 tl kardemummaa
1 muna
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua margariinia
Täyte:
50 g pehmeää margariinia tai
voita
noin 2 dl omenamarmeladia
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Voiteluun:
muna
Toskakuorrutus:
50 g mantelilastuja
50 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 tl kanelia
ripaus neilikkaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja muna. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Kauli taikina noin 30 x 50 cm:n levyksi. Levitä levylle pehmeä rasva ja omenamarmeladi. Ripottele päälle sokerit. Kääri levy rullalle ja leikkaa noin 4 cm paksuiksi paloiksi. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin voideltuun uuni- tai kakkuvuokaan. Anna kohota, voitele munalla ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia.
3. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan, kiehauta ja levitä bostonpullan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on kullanruskea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2