Koti ja keittiö 1-2/2009
(noin 12 - 14 kpl)
400 g tuoretta tonnikalaa
100 g pakastekatkarapuja
1 rkl punaista karritahnaa
1 limetin mehu ja kuori
3 1/2 rkl vehnäjauhoa
1 kananmuna
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 salottisipulia
2 rkl silputtua korianteria
Lisäksi:
4 - 5 kpl tuoretta sitruunaruohoa
Paistamiseen:
ruokaöljyä
Tarjoiluun:
Nuoc cham -kastiketta
1. Sulata ja valuta katkaravut. Paloittele tonnikala.
2. Pane tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon paloiteltu tonnikala, katkaravut ja karritahna. Sekoita massa tasaiseksi.
3. Yhdistä limetin raastettu kuori ja puristettu mehu, vehnäjauhot, kananmuna ja maustekastikkeet. Sekoita tasaiseksi.
4. Kuori ja hienonna salottisipulit.
5. Sekoita limetti-vehnäjauhoseos, salottisipulit ja silputtu korianteri kalamassaan. Sekoita tasaiseksi.
6. Leikkaa sitruunaruohot kolmeen osaan ja painele kala-katkarapuseosta ruohojen ympärille. Paista laakealla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen noin 6 minuutin ajan tai kunnes seos on kypsää.
7. Tarjoa Nuoc cham -kastikkeen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2