Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 6-7/2012

Tomaatti-yrttifocaccia

Voitaikina on mökkikokin pelastus. Sen avulla valmistuvat vaivattomasti ihanat feta-perunapiirakat vaikkapa yllätysvieraille.

1 pel­lil­li­nen tai 2 pyö­re­ää lei­pää

4 dl vet­tä

50 g hii­vaa

2 tl suo­laa

1 tl so­ke­ria

n. 7 ½ dl puo­li­kar­kei­ta

veh­nä­jau­ho­ja (osa voi ol­la

du­rum­veh­nä­jau­ho­ja)

4 rkl olii­vi­öl­jyä

Vuo­an voi­te­luun:

n. 2 rkl olii­vi­öl­jyä

Li­säk­si:

n. 2 rkl olii­vi­öl­jyä

3 tl (sor­mi)suo­laa

n. 250 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

muu­ta­ma tee­lu­si­kal­li­nen kui­vat­tu­ja yrt­te­jä tai muu­ta­ma ok­sa tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia tai tim­ja­mia

1. Liu­o­ta kä­den­läm­pöi­seen ve­teen hii­va, suo­la ja so­ke­ri.

2. Se­koi­ta jouk­koon puo­let jau­hois­ta ja olii­vi­öl­jy. Alus­ta lo­put veh­nä­jau­hot tai­ki­naan. Vai­vaa tai­ki­naa kä­sin, säh­kö­vat­kai­men tai­ki­na­kou­kuil­la tai yleis­ko­neel­la

10–15 mi­nuut­tia. Tai­ki­na saa jää­dä mel­ko löy­säk­si.

3. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kul­hos­sa keit­ti­ö­pyyh­keel­lä pei­tet­ty­nä noin 20 mi­nuut­tia.

4. Voi­te­le yk­si 20 x 30 cm:n ko­koi­nen, reu­nal­li­nen uu­ni­vuo­ka tai kak­si hal­kai­si­jal­taan n. 23 cm:n vuo­kaa olii­vi­öl­jyl­lä. Le­vi­tä tai­ki­na ta­sai­ses­ti vuo­kaan. Si­ve­le lei­vän pin­ta lo­pul­la olii­vi­öl­jyl­lä. Pei­tä lii­nal­la ja an­na ko­ho­ta noin 30 mi­nuut­tia.

5. Pai­ne­le ko­hon­nee­seen lei­pään sor­mil­la ko­lo­ja ja lai­ta nii­hin to­maa­tit. Aset­te­le yr­tit pääl­le ja ri­pot­te­le sor­mi­suo­la.

6. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes pin­ta on ra­pea ja kul­lan­rus­kea.