SANNA KEKÄLÄINEN KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 6-7/2012
1 pellillinen tai 2 pyöreää leipää
4 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 7 ½ dl puolikarkeita
vehnäjauhoja (osa voi olla
durumvehnäjauhoja)
4 rkl oliiviöljyä
Vuoan voiteluun:
n. 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi:
n. 2 rkl oliiviöljyä
3 tl (sormi)suolaa
n. 250 g kirsikkatomaatteja
muutama teelusikallinen kuivattuja yrttejä tai muutama oksa tuoretta rosmariinia tai timjamia
1. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri.
2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta loput vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa taikinaa käsin, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella
10–15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
3. Anna taikinan kohota kulhossa keittiöpyyhkeellä peitettynä noin 20 minuuttia.
4. Voitele yksi 20 x 30 cm:n kokoinen, reunallinen uunivuoka tai kaksi halkaisijaltaan n. 23 cm:n vuokaa oliiviöljyllä. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Sivele leivän pinta lopulla oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
5. Painele kohonneeseen leipään sormilla koloja ja laita niihin tomaatit. Asettele yrtit päälle ja ripottele sormisuola.
6. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2